Connect with us

Vist a les xarxes

El pla presentat per Sanitat divideix la població en 18 grups de vacunació

La campanya de vacunació contra la grip supera les previsions del Servei de Salut

Els usuaris i treballadors de les residències, els metges i la resta de personal sanitari, així com els grans dependents, seran els primers a vacunar-se

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el pla estatal de vacunació contra el coronavirus. El Ministeri de Sanitat ha detallat que es farà dividint la població en 18 grups de vacunació. Els tres primers rebran la vacuna entre gener i març: seran els usuaris de residències i el personal sanitari que hi treballa, els metges i personal de tot el sistema sanitari i els grans dependents. En total, uns dos milions i mig de persones.

A partir del març, es vacunaran la resta de grups de risc, tenint en compte quatre criteris: l’índex de mortalitat, l’exposició a la malaltia, l’impacte socioeconòmic i el risc de transmissió.

El pla, això sí, estarà supeditat a l’autorització de les vacunes i la garantia que ofereixin els resultats esperats. Aquest mateix dimarts, la Unió Europea ha signat el sisè contracte amb un laboratori farmacèutic, Moderna, per l’adquisició de vacunes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència