Connect with us

Oci i Cultura

La Covid-19 també condiciona els actes per commemorar el 25-N

La Covid-19 també condiciona els actes per commemorar el 25-N

El departament d’Igualtat de Manacor ha organitzat una sèrie d’actes al voltant del dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes

El departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor ha organitzat una sèrie d’actes al voltant del dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes, que es commemora aquest 25 de novembre.

A causa de la crisi sanitària, enguany s’han hagut d’adaptar les activitats i els actes presencials. Amb tot, igual que l’any passat, a les escoles i instituts es duen a terme tallers de coeducació i prevenció durant tot el curs, ja que és fonamental educar en la prevenció des de ben petits. Enguany, a més, Igualtat també ofereix tallers de formació per al professorat, per tal que disposin de les eines necessàries per poder detectar casos d’abús i/o violència.

El passat 18 de novembre es va dur a terme el taller en línia per a pares i mares, ‘Pornografia, nefastes conseqüències’, impartit per Andrea Alcoverro. Així mateix, el departament d’Igualtat també se suma a la convocatòria del Moviment Feminista de Mallorca i les Dones de Llevant per a aquest dimarts dia 24 de novembre una cassolada sota el lema ‘5 minuts de renou contra les violències masclistes’, pel que s’anima a sortir a les 21 h al balcó i fer renou contra el masclisme.

L’Ajuntament de Manacor se suma igualment al minut de silenci que convoquen diferents administracions dia 25 de novembre a les 12 hores a la plaça del Convent. Per a aquest acte es demana als participants que siguin escrupolosos amb el compliment de les mesures de distanciament social. El mateix dia també se celebrarà l’acte simbòlic ‘Vetla per les víctimes de les violències masclistes’ de 17h a 20h al passeig de Na Camel·la, organitzat pel Moviment Feminista de Mallorca i el col·lectiu Dones de Llevant.

S’ha convocat un minut de silenci per aquest dimecres, dia 25, a les 12 hores a la plaça del Convent

Per a dia 28 de novembre la Fada Despistada (Cecília Giménez) contarà contes per a la igualtat. ‘La princesa que feia llaüts’, per a infants de 3 a 7 anys a les 11h a la Biblioteca de Manacor. És necessari inscriure’s a igualtat@manacor.org, ja que les places són limitades.

Finalment, el mateix dissabte 28, Rosa Zaragoza interpretarà ‘Cançons de dones’ a les 19h al Conservatori de Música de Manacor. El concert, organitzat per l’Ajuntament de Manacor i la Fundació Trobada, també tendrà les places limitades, pel que es demana als interessats que s’inscriguin a igualtat@manacor.org.

Són tendència