Connect with us

Actualitat

Bars, restaurants i comerços de Manacor preparen una demanda col·lectiva contra el Govern

La ressaca del confinament: Bars, restaurants i comerços de Manacor preparen una demanda col·lectiva contra el Govern

Consideren que les restriccions imposades per Salut han provocat lucre cessant, perjudici econòmic i dany moral

El mateix dia que el Consell de Govern ha decidit aixecar el confinament perimetral de Manacor, vigent des del passat 28 d’octubre i que serà efectiu a partir d’aquest dimarts, defrancdigital.com ha pogut saber que un grup important de propietaris de bars, restaurants i comerços de la ciutat estarien preparant una demanda col·lectiva contra el Govern per aquestes restriccions.

Aquesta demanda es basaria en el fet que els decrets aprovats en el seu moment per l’Executiu autonòmic no complien amb els mínims de la Llei General de Salut Pública, que no van ser ratificats judicialment i que aquestes mesures han constituït la suspensió de Drets Fonamentals.

Els afectats entenen que el confinament perimetral, en vigor des del passat 28 d’octubre i fins a aquest dilluns 23 de novembre, els ha provocat pèrdues econòmiques que han deixat de guanyar o percebre durant tot aquest temps, també els han suposat despeses extraordinàries, a més d’un mal moral per la pèrdua de béns, drets, oportunitats i Drets Fonamentals.

Cadascun dels afectats contempla exigir a l’Executiu una compensació econòmica superior als 3.000 euros, aproximadament.

Cadascun dels afectats contempla exigir a l’Executiu una compensació econòmica superior als 3.000 euros, aproximadament

Fibra óptica Conecta Balear en Manacor

L’escrit, preveu reflectir que tal com estableix la Constitució i les Lleis, l’Administració és responsable dels danys que causi el bon i mal funcionament. “En aquest cas, no hi ha dubte de la responsabilitat de l’Administració pels danys causats”, entenen.

Així mateix, també fan esment a la Llei orgànica d’Alarma i Excepció, que “reconeix el dret dels perjudicats a obtenir una compensació, per la qual cosa la situació actual no és cap excusa”.

Finalment, exposen que si aquesta demanda no és atesa no descarten recórrer als tribunals de Justícia.

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència