Connect with us

Capdepera

Acaben les tasques de recuperació de Cala Mesquida

El mes d’octubre de l’any passat, vessaren 3.600 litres d’un oli industrial biodegradable

Han acabat les tasques de recuperació de la zona afectada pel vessament del fluid aïllant del cable elèctric que uneix Mallorca amb Menorca, a la platja de cala Mesquida, al terme municipal de Capdepera.

Les tasques de regeneració de la zona s’han efectuat en dos àmbits, l’arena i l’aigua. S’han arribat a tractar al voltant de quatre mil metres cúbics d’aigua i més de mil tones d’arena, tot in situ amb una tècnica de les més modernes que hi ha actualment. Les obres ja han acabat; ara l’equip està en fase de retirada i divendres la platja estarà en perfecte estat.

Tot i així, encara quedarà pendent la recuperació de la part vegetal de les dunes, per a la qual Red Eléctrica de España presentarà un projecte que requerirà l’aprovació de les administracions competents. Una vegada hagi acabat la temporada turística, començaran les actuacions de millora del sistema dunar com a mesura d’acompanyament ambiental definida per les administracions competents.

Aquest succés va tenir lloc al final d’octubre de l’any passat, quan vessaren 3.600 litres d’un oli industrial biodegradable necessari per a la refrigeració i l’aïllament elèctric.

Són tendència