Connect with us

Societat

A partir del 28 de novembre: Els parcs i locals d’oci infantil podran reprendre l’activitat amb determinades condicions

Manacor preveu recuperar la normalitat en les zones destinades als jocs infantils en les pròximes 24 hores

L’aforament serà limitat i s’han d’assegurar les mesures d’higiene, distància i ús de mascareta

La Conselleria de Salut i Consum preveu que, a partir del pròxim 28 de novembre, es pugui reprendre l’activitat d’atraccions i locals d’oci infantil en condicions determinades, les quals ha traslladat ja la Direcció General de Comerç de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius als sectors afectats.

Pel que fa a les atraccions infantils o atraccions de fira, l’activitat es permetrà amb les condicions següents:

No hi pot haver més de tres atraccions habilitades en el mateix carrer, plaça, parc, recinte públic, recinte privat o centre comercial; en cas que les atraccions siguin d’ús exclusivament individual (un usuari per viatge) n’hi pot haver més de tres.

És obligatori l’ús de mascareta per part dels treballadors i dels usuaris majors de 6 anys.

Els usuaris de l’atracció han de romandre asseguts en aquelles que així ho permetin i mantenir una distància mínima de 2 metres, excepte si són convivents.

Els usuaris han d’ocupar el seient o vehicle que li assigni el personal de l’atracció.

L’aforament màxim de l’atracció ha de ser el que permeti que tots els clients estiguin asseguts i mantinguin una distància mínima de 2 metres.

Els usuaris han d’accedir a l’atracció per una sola entrada; la sortida s’ha de fer pel lloc habilitat a aquest efecte i seguint les indicacions del personal de l’atracció.

Hi ha d’haver gel hidroalcohòlic a disposició dels treballadors, clients i acompanyants.

Les superfícies de contacte de l’atracció s’han de desinfectar després de cada ús.

S’ha de col·locar cartelleria informativa, en un lloc visible, amb les recomanacions que s’han de seguir i informació sobre l’aforament màxim permès.

En el cas de les atraccions tipus llit elàstic, només es permet l’ús per part d’un sol client, excepte si són convivents.

En cap cas no es permet l’activitat de les atraccions infantils tipus gàbia de bolles.

Quant als locals d’oci infantil, l’activitat s’ha de dur a terme d’acord amb les condicions següents:

A Eivissa i Mallorca, 50 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai i grups d’un màxim de 10 persones.

A Menorca, els grups màxims poden ser d’entre 10 i 15 persones en funció de l’evolució de les dades epidemiològiques la propera setmana.

En els esdeveniments programats s’ha de respectar el principi de grups estables o bombolla. Amb aquesta finalitat, els locals d’oci infantil han d’informar els organitzadors de l’esdeveniment d’aquesta limitació, així com els adults que acompanyin els menors.

S’han d’aplicar mesures estrictes d’higiene de mans i de superfícies, i cal assegurar que el local manté condicions de ventilació adequada.

Els infants de sis anys en endavant han d’accedir al local amb mascareta protectora i l’han d’utilitzar de manera continuada, llevat del moment específic de consumir aliments i/o begudes, en què se la poden retirar durant el temps imprescindible.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència