Connect with us

Vist a les xarxes

Aprovada la nova llei d’educació, coneguda com a llei Celaá

Comença el procés d’escolarització per al curs 2020/21

Elimina l’obligació del castellà com a llengua vehicular, fa que la religió deixi de comptar per a nota i estableix més controls a les escoles concertades

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous la nova llei d’educació. Ho ha fet per la mínima, amb un vot de marge. En total, 177 vots a favor, 148 en contra i 17 abstencions. A favor hi han votat el PSOE, Podemos, Esquerra, el PNB, Más País i Compromís. En contra, les dretes, i l’abstenció ha estat sobretot de Junts, el PDECat, la CUP i Bildu. Ara en continua la tramitació, però aquesta era la votació clau.

La nova llei deroga la polèmica llei Wert del PP. Hi ha canvis en la immersió lingüística, ja que s’elimina l’obligació del castellà com a llengua vehicular. Aquest punt és el que ha generat més polèmica. Els partits catalans s’han contradit a l’hora de llegir la normativa. Junts i la CUP entenen que el castellà pot ser vehicular.

Sobre l’escola concertada prohibeix les qüotes, elimina concerts si hi ha segregació d’alumnes per sexe i no en permet l’obertura en zones sense demanda. És més, si disminueixen els alumnes d’una zona concreta, desapareix el concert en favor de la pública sempre que hi hagi dues escoles.

També es podrà passar de curs amb dos suspensos o sempre que l’equip docent ho consideri viable.

En referència als continguts, religió no comptarà per la nota i s’estableix currículum d’història de la democràcia i educació afectivo-sexual des de primera i amb perspectiva de gènere. El batxillerat, es podrà fer amb 3 anys.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència