Connect with us

Comunitat

Serveis Ferroviaris aprova la construcció d’un PAET entre Sineu i Petra

Serveis Ferroviaris aprova la construcció del PAET entre Sineu i Petra

Aquesta millora permetrà obtenir millores en l’explotació del servei, en el seu manteniment i prepara la línia per a un increment de freqüències

Aquest dijous el Consell d’Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca ha aprovat l’adjudicació del la construcció del PAET entre Sineu i Petra per un import de 2.104.045,96 €.

Els anomenats Punts d’Avançament i estacionament de Tren (PAET) permetrà obtenir millores en l’explotació del servei, en el seu manteniment i prepara la línia per a un increment de freqüències, que podran passar a ser de 40 minuts.

S’han adjudicat les obres per un import total de 2,1 milions d’euros, i està previst que comencin el pròxim mes de gener, amb un termini d’execució de sis mesos.

Els punts d’avançament permetran:

– Creuar dos trens en determinats punts i, per tant, millorar la regularitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària en aquest tram: un eventual retard podrà ser recuperat mitjançant creuaments en PAET, afavorint el compliment dels horaris.

– Augmentar la capacitat de la línia, de forma que es podran incrementar les freqüències de forma significativa.

-Millorar l’explotació del servei i el manteniment perquè es podrà estacionar la maquinària necessària per al manteniment tant de la catenària com de la via (que ara són sempre als tallers de Son Rullan a Palma) i se facilitarà la recuperació del trànsit en casos d’avaria.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com