Connect with us

Actualitat

Aquesta és la incidència de la Covid-19 a Manacor fins avui: 879 positius diagnosticats i 11 defuncions

Sanitat decreta el tancament perimetral de tot el nucli urbà de Manacor

Aquestes dades han estat divulgades aquest dimecres pel comitè Covid de l’hospital de Manacor, en resposta a una doctora que va qüestionar la necessitat del confinament perimetral a la ciutat

Els professionals sanitaris que componen el comitè de la Covid-19 de l’Hospital de Manacor ha fet públic aquest dimecres un escrit de resposta a la Dra. Marcela Ruth Rodríguez Caballero, que fa uns dies, en una entrevista a la revista Manacor Comarcal, posava en dubte la necessitat del confinament perimetral que havia decretat la Conselleria de Sanitat pel que fa al nucli urbà de la ciutat.

En l’escrit i per tal d’aportar dades que justificaven la decisió adoptada a finals del passat mes d’octubre per les autoritats sanitàries, els representants del Comitè creat al centre hospitalari com conseqüència de la crisi sanitària, han fet publiques algunes conclusions relatives a la incidència de la Covid-19 en la zona i més concretament en el municipi de Manacor.

En les dades més que actualitzades ara com ara (18 de novembre de 2021) i d’ençà que es va declarar l’alerta sanitària, en el municipi de Manacor, 879 persones han estat diagnosticades d’infecció per la Covid-19, i que fins aleshores ha provocat 11 defuncions.

Segons les dades dels professionals sanitaris, el cribratge efectuat en el seu dia en la carpa de la Rambla del Rei en Jaume (cribratge que estava destinat a la població d’entre 15 i 45 anys, la qual cosa suposa un total de 13877 persones), es van realitzar un total de 2069 PCR, amb un resultat de 3,29% de positius.

Fibra óptica Conecta Balear en Manacor

Els mateixos professionals sanitaris, en el mateix escrit, reconeixen que el passat dia 26 d’octubre van sol·licitar a les autoritats sanitàries que valoressin prendre les mesures oportunes, “siguin quines siguin”, donat l’alarmant nombre de casos que s’estaven diagnosticant a l’Hospital de Manacor

Els mateixos professionals sanitaris, en el mateix escrit, reconeixen que el passat dia 26 d’octubre van sol·licitar a les autoritats sanitàries que valoressin prendre les mesures oportunes, “siguin quines siguin”, donat l’alarmant nombre de casos que s’estaven diagnosticant a l’Hospital de Manacor, i davant l’augment d’ingressos hospitalaris que s’estaven produint en els últims dies.

Va ser el mateix Comitè Covid de l’Hospital de Manacor qui va decidir alertar a les autoritats sanitàries de la greu situació que s’estava donant.

Per reforçar aquesta petició, també fan esment a què en els 3 dies previs a la decisió adoptada per la Conselleria de Salut s’havien produït 12 ingressos de pacients greus, i des del divendres 23 d’octubre fins al dia 16 de novembre, s’havien produït un total de 65 ingressos, el 58% dels quals corresponen a ciutadans del nucli urbà de Manacor, quan la població d’aquest nucli suposa únicament el 20% de la població de referència del centre hospitalari.

Els 3 dies previs al confinament urbà decretat per la Conselleria de Salut s’havien produït 12 ingressos de pacients greus, i des del divendres 23 d’octubre fins al dia 16 de novembre, s’havien produït un total de 65 ingressos, el 58% dels quals corresponen a ciutadans del nucli urbà de Manacor

Són tendència