Connect with us

Oci i Cultura

Sant Llorenç posa en valor el poblat talaiòtic de S’Illot com a recurs diferencial i únic

Sant Llorenç posa en valor el poblat talaiòtic de S'Illot com a recurs diferencial i únic

Aquest divendres s’han presentat les diferents intervencions que s’han dut a terme a la zona en aquests últims 15 anys

Aquest divendres s’han presentat les accions que s’han anat desenvolupat al Poblat Talaiòtic de s’Illot durant els darrers 8 anys, unes actuacions emmarcades dins diferents projectes d’intervenció, els quals oscil·len a unes inversions d’uns 329.000 euros, provinents de diverses línies de subvencions, entre elles 1.5 % Cultural del Ministeri de Foment, el Pla FEDER gestionat a través de la Conselleria Habitatge del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i fons propis municipals.

A l’acte hi h aassistit, e ldirector genera ld’Arquitectura i Rehabilitació, Bernat Roig, la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs acompanyat d’altres regidors i regidores de la corporació, entre d’altres tècnics i veïnats del jaciment.

L’acte s’ha desenvolupat dins el propi jaciment on ell director tècnic de les excavacions Alex Valenzuela ha explicat l’evolució dels projectes desenvolupats i algunes de les conclusions científiques que de les excavacions s’han pogut constatar. El Poblat Talaiòtic de s’Illot, és avui un espai molt diferent del que era ara fa 15 anys, quan l’Ajuntament de Sant Llorenç va iniciar les primeres accions en relació a la recuperació del jaciment.

Podem afirmar que s’Illot s’ha convertit en un dels jaciments arqueològics referents de les Illes Balears que ha apostat per la seva musealització i divulgació tant a nivell cultural com turístic.

L’Ajuntament ha apostat vers el patrimoni arqueològic i això ha aconseguit un reposicionament del nucli turístic de s’Illot a través d’una estratègia conceptual global forta i de gran potencial: la posta en valor del poblat talaiòtic com un recurs diferenciador i únic.

Les diferents accions vers el poblat talaiòtic de s’Illot sempre han tengut com objectiu la preservació, posta en valor del jaciment i la seva recuperació mitjançant campanyes d’excavació, conservació i consolidació.

El batle Mateu Puigròs ha manifestat la seva satisfacció de presentar totes aquestes intervencions, veure que els realitzats els treballs han millorat molt la seva conservació i també el seu atractiu cultural i turístic i sobretot, l’orgull de veure que també hem contribuït a la conscienciació de la gent cap a donar valor al nostre patrimoni, les nostres arrels i com a conseqüència a la seva preservació.

Són tendència