Connect with us

Comunitat

Aproven reduir 3,17 euros la tarifa de residus urbans per al 2021

Felanitx imposa una sanció d'11.000 euros a Melchor Mascaró per incompliments en el servei de la recollida de residus

Les tones d’escombraries que es generen a Mallorca ha baixat un 20% respecte a les previsions inicials

El Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous en sessió plenària ordinària la proposta inicial de les tarifes de residus per l’any 2021, que ha sortit endavant amb 17 vots favorables, 13 abstencions i 2 vots en contra. La proposta contempla que la tarifa de residus sòlids urbans (RSU) passi de 111,20 euros per tona a 108,03 euros. Aquesta xifra implica una davallada de 3,17 euros que hauran d’assumir els municipis per tractar la fracció de rebuig.

«Enguany, ha estat un any excepcional i complicat en tots els àmbits i per a tothom. Tenim una crisi econòmica directament derivada de la crisi sanitària. I com ja sabíem, i hem constatat de nou, les crisis econòmiques tenen un fort impacte sobre la quantitat de residus que generam com a societat. Per aquest període tarifari, les previsions d’entrada de tones de residus ha davallat al voltant d’un 20 %», ha declarat Aurora Ribot, consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, que també ha afegit que «amb la norma a la mà només podíem fer valer l’interès públic i aplicar el precepte de força major. Ningú entendria que tot el pes de la crisi recaigués sobre la tarifa, és a dir, sobre la gent, i la llei tampoc preveu que sigui això el que hagi de passar».

El mateix expedient preveu també les noves tarifes pel tractament de llots i de deixalles d’origen animal (DOA): 74,53 euros i 73,65 euros per tona, respectivament. Ribot ha assenyalat que aquesta tarifa serà bonificada amb un 70 %, la màxima permesa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència