Connect with us

Actualitat

El GOB diu que el xiringuito de Mondragó s’ha explotat il·legalment des de fa 14 anys

El GOB diu que el xiringuito de Mondragó s’ha explotat il·legalment des de fa 14 anys

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santanyí defensa la legalitat de l’explotació del xibiu

El GOB ha denunciat en aquestes últimes hores que la Demarcació de Costes hauria confirmat que l’Ajuntament de Santanyí no disposa de la concessió administrativa a favor per explotar el xiringuito de Mondragó. En canvi, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, defensa l’activitat de l’establiment, ja que cada any aporta als comptes públics uns 400.000 euros.

Segons els ecologistes, Costes hauria confirmat que des de 2006 no existeix fins a data d’avui cap concessió administrativa a favor de l’Ajuntament sobre els terrenys del xiringuito en qüestió, “situació que no ha estat impediment per què l’Ajuntament licitàs i adjudicàs l’explotació de la instal·lació al llarg d’aquests anys”, destaca el GOB.

Consideren que la denuncia que l’entitat ecologista ha impulsat “ha estat determinant per establir que la licitació i adjudicació de l’explotació del xiringuito de Ses Fonts de n’Alis per part de l’Ajuntament des del 2006 s’ha realitzat il·legalment, ja que des d’ençà i fins a data d’avui l’Ajuntament no ha aconseguit la imprescindible concessió administrativa dels terrenys”.

A més de la il·legalitat comesa des de l’Ajuntament, també dieun que “destaca igualment el paper jugat per la Demarcació de Costes a les Illes Balears, que al llarg de tots aquests anys ha aclucat els ulls davant aquesta situació i no ha volgut clarificar la situació administrativa de la concessió fins que ha intervingut la Fiscalia”, després de la denúncia del GOB.

L’Ajuntament de Santanyí hauria confirmat a IB3 que la sol·licitud de concessió dels terrenys, fa 14 anys, al Ministeri de Medi ambient encara està en tramitació. Segons la batlessa, Maria Pons, “això no vol dir que el consistori hagi explotat il·legalment el xibiu a sa Font de n’Alis”.

Són tendència