Connect with us

Comunitat

Salut posa en marxa un cribatge a tots els treballadors de les residències cada 15 dies

Els usuaris de les residències sense cap cas de la Covid-19 podran rebre una visita durant la fase 1

A dia d’avui hi ha un augment important dels casos confirmats de la Covid-19 en aquest tipus de centres assistencials

La Conselleria de Salut i Consum, en col·laboració amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), fa cribratges, des del passat 7 de novembre, a tots els professionals de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat cada quinze dies per detectar i evitar possibles contagis de COVID-19.

A dia d’avui hi ha un augment important dels casos confirmats de COVID-19 a les Illes Balears. Atesa aquesta situació, les residències necessiten suport per frenar els possibles contagis que puguin afectar la població més vulnerable.

Així, el Servei de Salut ha programat cribratges quinzenals a tots els professionals que fan feina les residències. Aquests cribratges se sumen als que es fan setmanalment a les residències en què hi ha un rebrot i als que es fan als professionals que hi comencen a treballar o que s’hi reincorporen després d’un període de vacances o d’una baixa.

Actualment, a les residències per a persones majors de les Illes Balears hi ha 96 usuaris amb contagi actiu, 71 dels quals estan hospitalitzats, i 83 professionals contagiats.

Són tendència