L’Ajuntament de Manacor ha fet públic un ambiciós paquet de mesures d’ajuda als sectors productius del municipi. Estem davant el pla d’ajuda empresarial més important aplicat des del Consistori des de la seva existència.
El paquet de mesures, ha estat desenvolupat i explicat de forma detalla aquest mateix dimarts en una roda de premsa presencial, celebrada en el Claustre de Sant Vicenç, en la qual han participat el batle, Miquel Oliver, el delegat de Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt i la tinenta de batlia, Núria Hinojosa.
El pla en qüestió contempla una injecció d’1,1 milions d’euros per als empresaris i autònoms afectats per la difícil situació econòmica derivada de les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19. «Són dies molt complicats i marcats per la urgència. La urgència sanitària però també econòmica. Manacor no es pot permetre que la seva activitat econòmica s’aturi, i per això l’Ajuntament de Manacor ha aprovat una injecció d’1,1 milions d’euros per als empresaris i autònoms locals», ha anunciat el batle de Manacor, Miquel Oliver, aquest dimarts.
La injecció econòmica té l’objectiu de dinamitzar l’economia del municipi en un moment especialment difícil i es divideixen en dues categories. D’una banda, es destinaran 800.000 euros en vals de 10 euros per a què es gastin en establiments de tot el municipi, amb l’objectiu d’incentivar el consum local. Per altra banda, es destinaran 300.000 euros en concepte d’ajuts directes als negocis de restauració afectats pel confinament perimetral de la ciutat de Manacor, on recordem que només han pogut obrir les terrasses.

El paquet de mesures aprovat, ha estat desenvolupat i explicat de forma detalla aquest mateix dimarts en una roda de premsa presencial, celebrada en el Claustre de SantVicenç, en la qual han participat el batle, Miquel Oliver, el delegat de Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt i la tinenta de batlia, Núria Hinojosa
Pel que fa als vals de consum per valor de 800.000 euros, els destinataris són persones majors de 18 anys residents al municipi de Manacor, per a gastar a petites i mitjanes empreses amb domicili fiscal i comercial a Manacor. Els vals es podran gastar als comerços, negocis de restauració i de serveis personals que s’adhereixin a la campanya.
Actualment el departament de Desenvolupament Local està fent feina en una plataforma electrònica on els ciutadans introdueixin el DNI i es puguin descarregar un màxim de dos vals de 10 euros per persona per fer servir a totes les empreses que s’hagin volgut adherir a la iniciativa. S’establiran els mecanismes per garantir que es compleixi aquest límit per persona, ha explicat la tinent de batle, Núria Hinojosa. A més, els comerços i negocis adherits a aquesta iniciativa comptaran amb un distintiu.
Una vegada s’hagin consumit, el negoci pertinent durà els vals a l’Ajuntament per a què siguin validats i se’ls abonarà la quantitat corresponent. Pel que fa a la periodicitat per fer aquests abonaments, Hinojosa ha puntualitzat que es farà de manera que els establiments no hagin d’avançar grans quantitats, ja que el moment no ho permet.
Pel que fa a la línia d’ajuts directes a bars i restaurants, en aquest cas s’hi destinaran 300.000 euros i hi podran accedir els negocis de restauració que han quedat inclosos dins el perímetre marcat pel decret 11/2020 de 28 d’octubre de mesures temporals i excepcionals per raó de salut pública.
En aquest cas, hi haurà dues opcions: ajuts per a bars i restaurants que no tenen terrassa, i ajuts per a bars i restaurants amb terrassa. El delegat de Serveis Generals i Activitats, Carles Grimalt, ha assegurat que els titulars dels negocis podran aportar una declaració responsable, amb l’objectiu «d’evitar l’excés de paperassa».