Connect with us

Societat

Manacor trasllada a Salut la necessitat de relaxar algunes mesures en cas de prolongar el confinament urbà

Manacor trasllada a Salut la necessitat de relaxar algunes mesures en cas de prolongar el confinament urbà

El batle, Miquel Oliver, entén que “han d’evitar-se aquelles restriccions que sabem que no podem fer complir

Manacor enfila els últims dies del primer confinament decretat per la Conselleria de Salut el passat 29 d’octubre i que en teoria acaba aquest dijous, dia 12. És de suposar que en les pròximes hores, el Govern traslladarà al Consistori les xifres relatives a la situació actual entorn de la incidència de contagis a la ciutat. Posteriorment, se sabrà si s’aixequen les restriccions sanitàries o del contrari decideixen prolongar-se uns dies més.

En qualsevol cas, i en previsió que les mesures sanitàries puguin prolongar-se uns dies més, el govern municipal de Manacor ha traslladat als responsables sanitaris de la Conselleria una sèrie de suggeriments que “entenem han de ser tinguts en compte en cas que decideixin mantenir les mesures restrictives”, ha declarat el batle, Miquel Oliver, qui considera que “la primera experiència en aquest sentit, també ha de servir-nos per a corregir possibles errors i en la mesura que sigui possible evitar aquelles restriccions que ha quedat demostrat que difícilment podem fer complir”.

Oliver, que no ha revelat en què consisteixen les propostes traslladades pel Consistori i que segons ha reconegut seran donades a conèixer si finalment es prolonga la situació del confinament, si ha explicat que tenen a veure, principalment, sobre qüestions relatives a la mobilitat i en l’àmbit econòmic dels negocis de la ciutat. Segons Oliver, “som plenament conscients que les restriccions imposades en un primer moment han generat molta controvèrsia en alguns sectors comercials afectats i això ens obliga al fet que actuem en conseqüència i així ho hem traslladat als responsables sanitaris del Govern”. Oliver ha recalcat que “estem sofrint una urgència sanitària però també econòmica”.

Els suggeriments que ha traslladat l’Ajuntament de Manacor als responsables sanitaris tenen a veure, principalment, sobre qüestions relatives a la mobilitat i en l’àmbit econòmic

El batle, conscient que conjugar mesures sanitàries i restrictives amb l’economia “no és senzill ni tampoc fàcil”, però considera que “hem d’evitar en la mesura que sigui possible complicar encara més la situació”. Des de l’Ajuntament, dues setmanes després de l’entrada en vigor de les restriccions imposades en el nucli urbà de la ciutat, consideren que algunes de les mesures imposades tal vegada no van ser les més adequades i entenen que és important que “aquesta vegada sí, des del Govern han d’atendre els suggeriments que els fem arribar. Entenem que la nostra aportació és important en aquest sentit”, ha explicat Oliver.

“Aquesta vegada sí, des del Govern han d’atendre els suggeriments que els fem arribar. Entenem que la nostra aportació és important en aquest sentit”, ha explicat el batle, Miquel Oliver

La reacció del Consistori es produeix unes hores després que el batle reconegués en una entrevista en IB3 Ràdio que “el confinament ha estat impossible de dur a terme”, davant la manca de recursos, principalment policials, i el mateix dia que la Conselleria de Salut demanés als residents de Porto Cristo, que extremin les mesures de seguretat contra la Covid-19 davant l’augment de casos positius que s’ha registrat durant els últims dies.

Segons els indicadors per proves diagnòstiques del Servei de Salut, a la zona bàsica de salut de Porto Cristo hi ha hagut 38 casos nous entre el 2 i el 9 de novembre. La incidència acumulada a 14 dies ha passat de 290,56 casos per cada 100.000 habitants a 484,26. D’altra banda, la taxa de positivitat a 7 dies ha passat del 7,56 % a l’11,59 %.

A tot això, cal afegir que l’Executiu autonòmic també ha decidit intervenir per un període de 20 dies la gestió de la residència privada de l’Hospital de Llevant després de declarar-se diversos casos de contagi entre residents i personal sanitari del centre.

L’Ajuntament de Manacor  ha decidit aprovar una injecció d’1,1 milions d’euros destinats als empresaris i autònoms del municipi afectats per la difícil situació econòmica

En el ple celebrat aquest passat dilluns a la nit, l’Ajuntament de Manacor va decidir aprovar una injecció d’1,1 milions d’euros destinats als empresaris i autònoms del municipi afectats per la difícil situació econòmica derivada de les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Són tendència