Connect with us

Actualitat

El Govern intervé les residències de Santanyí i Porto Cristo per diversos casos de contagi

Diversos treballadors i residents han donat positiu en els dos centres

El Govern ha decidit intervenir aquest dimarts dues residències més de Mallorca per nous brots de coronavirus. Es tracta del centre Domusvi de Santanyí (10 usuaris i tres treballadors contagiats) i la de l’Hospital de Llevant, a Porto Cristo (quatre residents i quatre treballadors contagiats).

A dia d’avui  s’està produint un important augment dels casos confirmats de COVID-19 a les Illes, i dissortadament un nombre important d’aquets casos s’han produït de bell nou a residències de gent gran.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 d’aquests dos centres de caràcter residencial.

Així mateix, s’ha designat una mateixa coordinadora sanitària per les dues residències, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l’equip de personal de les residències i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquests centres, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19.

Són tendència