Connect with us

Actualitat

Miquel Oliver: “El confinament perimetral ha estat impossible de dur a terme”

Miquel Oliver: "El confinament perimetral ha estat impossible de dur a terme"

El batle de Manacor, en declaracions a IB3 Ràdio, es manifesta per primera vegada en contra de les mesures decretades a la ciutat per la Conselleria de Salut

El batle de Manacor, Miquel Oliver, s’ha manifestat per primera vegada públicament en contra del “confinament perimetral” acordat per la Conselleria de Salut ara fa 11 dies davant l’increment de casos de contagi detectats en el nucli urbà de la ciutat. Ho ha fet en declaracions a IB3 Ràdio. El batle ha assegurat que “el confinament ha estat impossible de dur a terme”, davant la manca de recursos, principalment policials. El nombre d’agents de la Policia Local, juntament amb els de la Policia Nacional, han estat del tot insuficients.

Cal recordar, que el mateix batle, tot just fa una setmana, en una compareixença telemàtica amb els mitjans locals, ja va exposar obertament que els reforços que el CNP havia desplaçat des de Palma amb motiu del tancament perimetral no estaven operatius a conseqüència de l’arribada massiva de pasteres a Mallorca en aquests últims dies. Aleshores, el batle de Manacor ja va dir que la Policia Local, per si sola, no podia fer-se càrrec de tot l’operatiu de control establert en les entrades i sortides de la ciutat.

Oliver ha aprofitat la situació per reiterar les contínues demandes fetes des de l’Ajuntament per tal que es permetés incrementar el nombre d’efectius tant a la Policia Local com a la Policia Nacional. Aquestes peticions, fetes en els últims anys, mai han pogut ser ateses per motius relacionats amb la polèmica “Llei Montoro” que no permetia, entre altres coses, incrementar la despesa pressupostaria.

També ha lamentat que la mesura només hagi servit per estigmatitzar socialment i econòmicament a Manacor. De cara a una pròrroga del confinament, Oliver ha demanat tocar de peus en terra i revisar les mesures acordades.

També ha fet esment a un informe de la Policia Local i de Policia Nacional on expliquen que les mesures del confinament urbà decretat, a part de ser poc efectives, ha estat impossible fer-les complir

El batle també ha fet esment a un informe de la Policia Local i de Policia Nacional on expliquen que les mesures del confinament urbà decretat, a part de ser poc efectives, ha estat impossible fer-les complir.

De cara a una pròrroga del confinament, Oliver ha demanat tocar de peus en terra i revisar les mesures acordades

Són tendència