Connect with us

Actualitat

Imatges captades amb un dron permetran estudiar els ecosistemes del Parc Natural Es Trenc

L’actuació forma part d’un projecte europeu que pretén identificar els mètodes més adequats per gestionar els sistemes platja-duna amb posidònia

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura – Centre de Cooperació de la Mediterrània (UICN-Med) i la conselleria de Medi Ambient i Territori han començat a prendre les primeres imatges en alta resolució per estudiar les dinàmiques dels ecosistemes platja-duna amb posidònia al Parc Natural Es Trenc-Salobrar de Campos. Es tracta d’una prova pilot en el marc del projecte POSBEMED 2 (que forma part del programa EU Interreg MED) amb el qual es provaran diverses eines per identificar els mètodes més adequats per gestionar els sistemes Platja-duna de posidònia a la Mediterrània, amb l’objectiu de definir un conjunt de recomanacions de gestió.

L’anàlisi de sediments, els perfils batimètrics de la platja i el modelatge en 3D de les imatges preses al Parc Natural d’Es Trenc ajudaran a comprendre quins factors estan influint en les praderies de posidonia, a les làmines d’aigua i com es formen els bancals a la platja.

Els resultats que s’obtinguin sentaran les bases de les recomanacions i futures activitats de restauració en indrets similars. Aquests coneixements seran d’utilitat, a més, a altres zones costaneres mediterrànies amb presència de posidònia a les seves platges recolzant així els seus esforços per desenvolupar mètodes de gestió més sostenibles.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència