Connect with us

Comunitat

Un ‘capfico’ prohibit

Un banyista aterra amb un helicòpter a l’espai protegit de l’Illot des Toro, a Calvià

Terraferida ha difós aquest dilluns un vídeo en el qual es veu a un banyista volar en helicòpter fins a l’espai protegit de l’Illot des Toro on després de pegar-se un ‘capfico’ és recollit de nou per l’aeronau. Les imatges corresponen al diumenge sobre les 17.30 hores, en les quals es veu a l’home llançar-se al mar mentre s’està gravant a ell mateix, segons ha explicat l’entitat conservacionista.

Una vegada a l’illot, el banyista corre entre les plantes fins al centre, on és recollit de nou per una altra persona, que arriba a aterrar l’helicòpter sobre la superfície protegida.

Des de Terraferida han assegurat que els fets s’han comunicat als agents de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca posat que es tracta d’un espai catalogat com a Llocs d’Importància Comunitària (LIC) i Zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA).

Concretament, l’illot forma part de la protecció del Cap de Cala Figuera, la qualitat de la qual i importància del lloc es deu a la presència de sis hàbitats inclosos en l’Annex I de la Directiva 92/43/CEE, que li atorga una gran importància ornitològica al lloc.

Són tendència