Connect with us

Actualitat

Santanyí aprova reduir la taxa de fems un 13,9%

Santanyí aprova reduir la taxa de fems un 13,9%

L’últim ple municipal també ha decidit modificar el pla de subvencions i la recuperació de la gestió de les escoletes municipals

L’Ajuntament de Santanyí ha celebrat aquest dimecres un ple municipal extraordinari per tal d’aprovar un paquet de noves mesures per tal de reduir la pressió fiscal als ciutadans. L’acord més destacat fa referència a la modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa de recollida i eliminació de fems per a l’exercici 2021, que la redueix un 13,9%.

La regidora d’Hisenda, Maria Monserrat, ha assegurat que “la pandèmia originada per la Covid- 19  va provocar un desequilibri a la nostra societat a tots els nivells, sent un d’ells la recollida i eliminació de fems. Aquesta situació ha motivat que en el 2020 les despeses en aquest concepte s’hagin vist disminuïdes considerablement, donant lloc a un superàvit el qual es vol traslladar i repercutir en les tarifes d’aquesta taxa per a l’exercici 2021. Una vegada determinat quin és aquest superàvit amb un estudi tècnic i econòmic, resulta ser del 13,9%, el qual es repercutirà amb una disminució de les tarifes d’aquesta taxa per la prestació del servei de recollida i eliminació de fems per a l’exercici 2021”.

Al ple també s’ha aprovat que des d’avui la gestió de les escoletes infantils de primer cicle de 0 a 3 anys siguin gestionades directament per l’Ajuntament, després de que el Consistori hagi negociat amb l’adjudicatària del servei una rescissió del contracte, que permeti a l’administració municipal assumir la gestió de les instal·lacions de Cala d’Or, Santanyí i es Llombards.

S’ha guardat un minut de silenci en homenatge a Cosme Salvà Rigo

També s’ha decidit modificar el Pla Estratègic de Subvencions 2020 per incloure una nova línia d’ajudes extraordinàries per contribuir a suavitzar els efectes de la crisi sanitària, econòmica i socials, derivats de la pandèmia.

A l’inici de la sessió plenària, que s’ha celebrat de manera telemàtica, tots els membres de la corporació han guardat un minut de silenci en homenatge a Cosme Salvà Rigo, agent de la Policia Local de Santanyí que ha mort aquesta setmana de manera sobtada.

Són tendència