Connect with us

Vist a les xarxes

Trump s’autoproclama guanyador però diu que recorrerà els resultats al Suprem

Trump s’autoproclama guanyador però diu que recorrerà els resultats al Suprem

“Això és un frau”

Quan encara no s’ha tancat el recompte de vots als Estats Units, Donald Trump ja s’autoproclama guanyador de les eleccions. En una compareixença des de la Casa Blanca, el president nord-americà també ha dit que recorrerà al Tribunal Suprem per denunciar un presumpte frau en contra seva.

Trump assegura que ha guanyat les eleccions quan encara falta saber els resultats d’alguns estats clau : “Per mi, nosaltres ja hem guanyat”. També ha dit que, tal com havia vaticinat, haurà de recórrer els resultats al Tribunal Suprem. Assegura que el recompte que s’està fent “és un frau al públic nord-americà” i, després de destacar la seva victòria en diversos estats, ha dit que “és un moment molt trist”.

Després de les declaracions de Trump, la candidatura de Joe Biden, ha emès un comunicat en què qualifica d’ “innacceptable, sense precedents i incorrecte” el discurs de Donald Trump. Diu que la declaració del president per intentar aturar el recompte de vots legalment emesos “és innacceptable perquè és un brutal intent de prendre els drets democràtics als ciutadans nord-americans”. I assegura que “el recompte no s’aturarà”.

Alguns mitjans nord-americans informen que hi ha aproximadament 300 demandes que ja s’han presentat sobre aquestes eleccions a tot el país.

Són tendència