Connect with us

Actualitat

La nova UBS de Calonge, encara pendent de ser inaugurada, presenta greus símptomes de deteriorament

La nova UBS de Calonge, encara pendent de ser inaugurada, presenta greus símptomes de deteriorament

L’Ajuntament reclama a la Conselleria de Salut la seva immediata obertura

La nova infraestructura sanitària va quedar enllestida a principis d’aquest 2020, després de poc més d’un any d’obres. La seva entrada en servei va quedar ajornada arran de la declaració de l’estat d’alarma el passat mes de març. Ara, 9 mesos després, les instal·lacions continuen tancades i l’edifici, que encara no ha estat inaugurat, comença a presentar símptomes evidents de deteriorament.

El regidor i batle pedani de Calonge, Antoni Matas, en aquest sentit, ha declarat la seva preocupació per la situació. “Es tracta d’unes instal·lacions que els veïnats esperàvem amb molta ànsia, perquè el centre sanitari que encara s’utilitza està a un edifici municipal on tot just hi ha espai per una consulta i els accessos no són els adequats. És cert que la inauguració s’havia de fer al mes de març, la setmana abans que es decretés l’estat d’alarma i el confinament. Però ha passat molt de temps, pensam que es podria haver obert, i sobretot, s’hauria de vigilar per evitar el deteriorament de l’edifici per la falta d’ús”.

Ara mateix a l’entrada a l’accés del nou edifici estan començant a créixer les herbes i hi ha zones amb cables a la vista i tapes de clavegueram obertes. Per aquest motiu, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí ha dirigit un escrit a la Conselleria de Salut sol·licitat que es traslladi l’activitat de la Unitat Bàsica de Salut a les noves instal·lacions al més aviat possible.

La falta d’ús està fent malbé a les instal.lacions sanitàries

El nou edifici disposa a planta baixa amb un vestíbul d’entrada, sala d’espera, recepció, arxiu d’històries clíniques, sala de consultes de medicina general, sala de consultes d’infermeria, sala d’urgències, magatzems i banys adaptats a persones de mobilitat reduïda.

Ara mateix a l’entrada a l’accés del nou edifici estan començant a créixer les herbes i hi ha zones amb cables a la vista i tapes de clavegueram obertes.

Són tendència