Connect with us

Societat

Els ciutadans de Manacor avancen uns dies la tradició de Tots Sants

Els ciutadans de Manacor avancen uns dies la tradició de Tots Sants

Més d’un centenar de persones han transitat aquest dijous pel cementiri per a recordar als seus sers estimats

L’Ajuntament de Manacor, igual que la resta de la zona del Llevant i el Migjorn, han insistit aquests dies en recomanar als seus veïnats que en la mesura que sigui possible avancessin la seva visita al cementiri, amb la finalitat d’evitar aglomeracions el mateix dia de la festivitat de Tots Sants.

La resposta dels manacorins/es en aquest sentit ha estat encomiable, ja que des d’aquest passat dimecres han estat moltes les persones que han decidit, aquest any de manera excepcional, avançar la seva visita al cementiri per a recordar als seus sers estimats. Per aquest motiu, a partir d’aquest dijous, l’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa el protocol sanitari i també identificatiu a tots els visitants. Avui mateix, entre les 9 i les 11 del matí, ja havien visitat el lloc més de 125 persones.

El responsable municipal del cementiri, Carles Grimalt, ha reconegut que s’estan ultimant tots els preparatius de cara al pròxim diumenge, al mateix temps que ha recordat que el tancament perimetral del nucli urbà de Manacor no impedeix poder desplaçar-se al cementiri.

Pel que respecta al paquet de mesures previstes de manera excepcional per a enguany, cal recordar que el cementiri vell i el nou no es comunicaran, sinó que estaran separats per barreres. Hi haurà accessos diferenciats per a cada un dels recintes i la capacitat màxima també serà proporcional a la seva superfície. La capacitat màxima del cementiri antic serà de 860 persones i del nou serà de 231 persones, el que representa un total de 1.076 persones.

Avui mateix, entre les 9 i les 11 del matí, ja havien visitat el lloc més de 125 persones.

Carles Grimalt ha recordat que el tancament perimetral del nucli urbà de Manacor no impedeix poder desplaçar-se al cementiri

Pel que fa a les capelles, tenint en compte la distància interpersonal que s’ha de deixar en aquests espais, es considerarà com a ocupació màxima: 6 persones per a les capelles laterals de la planta baixa (cementiri nou), una persona per a les capelles del primer pis (ampliació), dues persones per a les capelles enfront planta baixa (part vella), dues persones per a les capelles del primer pis (part vella), una persona per a les capelles laterals de la planta baixa (part vella), dues persones per a la sepultura central, i una persona per a les sepultures excavades.

Pel que fa a l’ascensor, l’ocupació màxima ha de ser d’una persona, tret que els ocupants siguin convivents o sigui possible garantir la separació d’un metre i mig entre elles.

L’horari d’obertura serà de 9 h a 19 h del 29 d’octubre al 3 de novembre. La resta de dies l’horari és de 9 h a 17 h.

Són tendència