Connect with us

Actualitat

“No som els culpables”: Bars i restaurants de Manacor protesten per les mesures restrictives

"No som els culpables": Bars i restaurants de Manacor protesten per les mesures restrictives

Exigeixen que moltes de les prohibicions imposades per Salut siguin reconsiderades, principalment la que afecta a l’interior dels locals

Més de 50 representants de bars i restaurants del nucli urbà de Manacor han protagonitzat una concentració de protesta aquest dijous davant les portes de l’Ajuntament de Manacor, per a mostrar el seu malestar per les mesures restrictives imposades a la ciutat a conseqüència de la taxa de contagis.

El decret donat a conèixer dimarts passat per la Conselleria de Salut prohibeix les consumicions a l’interior d’aquests establiments i els clients només poden romandre a les terrasses amb un aforament màxim del 50%.

La decisió no ha agradat als representants de bars i restaurants de la ciutat, els qui intenten defensar els seus negocis dient que “no som els culpables de tot. Només volem que ens deixin treballar i que les mesures imposades al sector siguin reconsiderades”. Tom, un dels propietaris afectats per les restriccions, ha reconegut davant els mitjans “la necessitat que almenys permetin un 50% dels aforaments a l’interior dels locals, ja que són molts els establiments que no disposen de terrasses i aquesta mesura els obliga a haver de tancar el negoci”.

Han lluït pancartes de protesta amb les seves reivindicacions.

Altres representants afectats, com és el cas del Bar Es Cos i Ses Moreres, s’han expressat dient que “la situació ha arribat a un extrem que un no sap per quina raó et prohibeixen les coses. No entenem com pot autoritzar-se estar assegut en una terrassa i no es permeti consumir dempeus en la barra de l’interior“. Segons ella, “hi ha moltes d’aquestes decisions, que sense cap explicació prèvia, a primera vista no tenen cap sentit”.

“Només volem que ens deixin treballar i que les mesures imposades al sector siguin reconsiderades”

Després de la concentració en la plaça del Convent, una representació dels negocis afectats, han mantingut una reunió amb diferents representants municipals, encapçalats pel batle, Miquel Oliver, i els tinents de batlia i socis de govern, Carles Grimalt i Núria Hinojosa.

El batle Oliver ha tractat les protestes dels presents en plena plaça del Convent, en els moments previs a la reunió.

Els representants dels bars i restaurants han expressat als representants polítics el seu malestar per les mesures implantades amb les restriccions anunciades. Segons ha explicat el batle Oliver després de la reunió, “els hem expressat que estem totalment de la seva part, que som conscients de la situació econòmica que sofreixen, però també els hem demanat compressió i que tinguin a bé separar una cosa de l’altra, a l’hora de col·laborar en les mesures preventives establertes”. Oliver ha reconegut que els representants dels negocis els han fet arribar una sèrie de suggeriments, que segons el batle “hem recollit i que traslladarem a la Conselleria de Salut, perquè com a mínim siguin analitzades, més tenint en compte si l’actual situació pot prolongar-se més enllà dels 15 dies actuals”.

El batle ha expressat la voluntat de l’Ajuntament a oferir tot el suport administratiu possible al sector en aquests difícils moments. Els representants polítics s’han compromès a posar en marxa una línia d’ajudes i promocionals dirigides al sector en particular.

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com