Connect with us
Manacor té llits de l'UCI disponibles, però l'Hospital d'Inca els té tots ocupats Manacor té llits de l'UCI disponibles, però l'Hospital d'Inca els té tots ocupats

Actualitat

L’Hospital de Manacor només disposa de 16 habitacions individuals per a casos de contagi

L’alt nombre d’ingressos d’aquests últims dies ha estat un dels principals motius pels quals Sanitat ha decretat el tancament perimetral de la ciutat

L’alt nombre d’ingressos d’aquests últims dies a l’Hospital de Manacor ha estat un dels principals motius pels quals la Conselleria de Sanitat ha decretat el tancament perimetral de la capital del Llevant a partir d’aquesta pròxima mitjanit. El nombre de casos positius diagnosticats durant el cap de setmana han superat el nombre d’habitacions individuals que té habilitades el centre sanitari.

Ara com ara hi ha 18 pacients amb la Covid-19 hospitalitzats en planta, (un més que aquest dilluns) quan el nombre d’habitacions disponibles és de 16. La situació ha obligat al fet que alguns pacients que han resultat contagiats hagin de compartir un mateix espai assistencial, situació que no és la més recomanable des del punt de vista preventiu i sanitari.A aquesta situació cal sumar-li 3 pacients que es troben a l’UCI.

El temor al fet que aquesta situació pot agreujar-se amb el pas dels dies, donada l’alta incidència que existeix en el nucli urbà de Manacor, ha obligat els responsables sanitaris a haver de prendre les mesures restrictives anunciades a primera hora d’avui capvespre.

En els darrers 7 dies, s’han detectat 150 nous casos i els ingressos hospitalaris en una setmana s’han més que triplicat. El municipi té la incidència més alta de tot Balears: 458,8 per cada 100.000 habitants, i la taxa de positivitat és del 14,3%.

Ara com ara hi ha 18 pacients amb la Covid-19 hospitalitzats en planta i 3 més a l’UCI

Són tendència