Connect with us
Manacor treu a licitació la planta potabilitzadora del subministrament d'aigua Manacor treu a licitació la planta potabilitzadora del subministrament d'aigua

Actualitat

Manacor treu a licitació la planta potabilitzadora del subministrament d’aigua

Es tracta d’una prova pilot sobre el tractament d’aigües per provar si aquest model permet reduir el nombre de nitrats i de calç

L’empresa pública que gestiona el servei de subministrament de Manacor, la SAM, ha anunciat aquest dilluns que traurà a licitació aquest pròxim 28 d’octubre, la planta potabilitzadora sobre el tractament d’aigües. La nova planta, permetrà proporcionar aigua potable a uns 750 habitatges del nucli urbà de la ciutat a partir de l’estiu de 2021. La intenció és que sigui adjudicada el mes de març i començarà a funcionar el mes de juny de 2021.

«És una passa molt important per a Manacor. No és la definitiva, però sí la primera passa perquè tota la ciutat, dins aquest mandat, pugui disposar d’aigua potable. És un dèficit històric, però ja veim la llum al final del túnel», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, en el transcurs d’una roda de premsa.

“És un dèficit històric, però ja veim la llum al final del túnel», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver, en el transcurs d’una roda de premsa.

La planta funcionarà per filtració de membranes i tendrà una capacitat de tractament de 600 metres cúbics per dia. A partir dels estudis previs fets des de la Sam, s’ha triat aquesta tecnologia innovadora, ja que es creu que és la més eficient per resoldre el problema que té Manacor amb l’aigua, d’una forma sostenible tan econòmicament com mediambientalment. El consum elèctric aproximat serà de 300 kw/dia.

Donat el caràcter innovador de la solució proposada, s’ha considerat adequat fer primer una planta potabilitzadora pilot, amb una capacitat reduïda, a fi de poder veure el funcionament, avaluar els costos i optimitzar el procés «abans de fer una inversió milionària a cegues». La planta pilot de capacitat reduïda, de 600 m³/dia, un cop provada la tecnologia serà substituïda per la planta potabilitzadora definitiva, amb capacitat suficient per subministrar aigua de qualitat a tota la ciutat. «El problema de l’aigua a Manacor és molt gran, i per això no podem permetre’ns el luxe de fer cap passa en fals. Per això, per responsabilitat, volem estar segurs que la tecnologia seleccionada per la SAM és l’òptima», ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

La seva construcció tendrà un cost d’uns 350.000 euros i una vegada la planta general entri en funcionament, la planta serà desconnectada, traslladada i muntada per la SAM a Cala Murada, on proporcionarà aigua potable a la població d’aquest nucli costaner.

Donat el caràcter innovador de la solució proposada, s’ha considerat adequat fer primer una planta potabilitzadora pilot, amb una capacitat reduïda, a fi de poder veure el funcionament, avaluar els costos i optimitzar el procés

En el moment en què la planta potabilitzadora pilot funcioni adequadament i s’hagin obtingut les autoritzacions sanitàries necessàries, que es preveu que sigui l’estiu del 2021, s’aprofitarà la producció per subministrar aigua de forma experimental a barris propers a la planta. 600 m³/dia és un cabal suficient per considerar-lo representatiu i que proporcionarà aigua a uns 750 habitatges. Això s’haurà de fer el més a prop possible de la planta, ja que requerirà fer una connexió independent respecte de la xarxa general de distribució, que seguirà repartint l’aigua com fins ara. Serà possible gràcies a la sectorització de la xarxa de subministrament que s’ha fet a la ciutat els darrers anys, per aïllar de la resta de la xarxa el barri on es farà la prova.

Són tendència