Connect with us

Vist a les xarxes

El govern espanyol aprova un nou estat d’alarma que podria prolongar-se fins a maig

El govern espanyol aprova un nou estat d’alarma que podria prolongar-se fins a maig

Les comunitats també podran limitar l’entrada o sortida de ciutadans del seu territori, i decretar confinaments perimetrals

El govern espanyol ha aprovat aquest diumenge en un consell de ministres extraordinari un nou estat d’alarma a tot el territori.

La mesura serà traslladada  la setmana que ve al Congrés, per aprovar una pròrroga que l’allargui fins a principis de maig. Serien, per tant, 6 mesos d’estat d’alarma. És per això que Sánchez ha demanat el suport de tots els grups parlamentaris.

Funcionaria per tenir la cobertura legal per si  fos necessari aplicar restriccions, però en cap cas obligaria a fer-ho durant tot el període. Tot i així, Sánchez ha volgut deixar clar que, si la situació millora, es podia acabar abans.

Això si, aquest estat d’alarma no serà igual que al març. L’executiu ha elaborat un document amb unes restriccions que seran comunes per a tots els territoris. Això serà un punt inicial a partir del qual cada govern autonòmic podrà anar afegint les mesures que consideri necessàries, ja que els presidents autonòmics seran les autoritats delegades, coordinades pel consell interterritorial de Sanitat.

Una d’aquestes normes comunes seria el toc de queda, que hauria de començar a les 10-11 hores de la nit i allargar-se fins a les 6 del matí. Cada territori disposarà d’una hora de marge, perquè puguin decidir l’entrada en vigor del toc de queda. En el cas de  Balears, el Govern ha decidit començar la prohibició a les onze de la nit.

A més, les comunitats també podran limitar l’entrada o sortida de ciutadans del seu territori, i decretar confinaments perimetrals.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com