Connect with us

Vist a les xarxes

Sanitat descarta un ‘toc de queda’ general

Sanitat descarta un 'toc de queda' general

Només s’aplicarà si el govern del territori afectat el sol·licita, però abans haurà de demanar l’estat d’alarma

No hi haurà ‘toc de queda’ general en el conjunt de l’Estat. El Ministeri de Sanitat descarta ara mateix aplicar aquesta mesura tan excepcional. Només s’aplicarà si el govern del territori afectat el sol·licita i, per a això, haurà de demanar abans l’estat d’alarma.

Aquesta mesura sanitària sí que és general: Els bars i restaurants hauran de tancar a les 23 hores, i a partir de les 22 hores no podran agafar més clientela. No es planteja, ara mateix, decretar el tancament generalitzat d’aquest tipus d’establiment, ja que sempre queda l’opció de permetre la terrassa. Es descarta, de moment, el confinament extrem per les repercussions que té per a la salut dels ciutadans i per a l’economia.

Aquestes són algunes de les mesures que avui capvespre proposarà el Ministeri de Sanitat als consellers dels distints governs autonòmics, en la trobada que mantindran en el Consell Interterritorial, que es recomanen adoptar en funció del nivell de risc en el qual es troba cada territori.

Es considera situació extrema quan se superen, entre altres indicadors, els 250 casos per 100.000 habitants (150 en el cas dels majors de 65 anys) i se supera l’ocupació de llits en les UCI dels centres hospitalaris.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència