"La baixada de l'IBI de Felanitx és una mesura totalment estètica"
Connect with us

Actualitat

“La baixada de l’IBI de Felanitx és una mesura totalment estètica”

Miquel Lluís Mestre Bloc per Felanitx

Segons el Bloc per Felanitx

El Bloc per Felanitx, mitjançant un comunicat de premsa, ha qualificat de “mesura totalment estètica” la rebaixa d’impostos anunciada aquest passat dimarts pel batle de Felanitx, Jaume Monserrat, sobre la reducció d’un 2% en l’IBI y el tribut d’automovils poc contaminants.

La formació progressista considera que “una mesura per pal·liar la crisi econòmica hagués estat ajudar a les famílies que no poden pagar l’IBI. Baixar-ho a tothom era una promesa electoral del PP que canalitza a través del pacte rupturista de dretes.La baixada del 2% en l’impost de béns immobles no és una mesura vàlida per combatre la crisi econòmica derivada de la Covid19”, consideren. També recorden que “el PP enlloc del 2% havia proposat inicialment una rebaixa del 5%”.

Com a exemple, exposen que “damunt un rebut tipus de 400 euros l’estalvi serà de només 8 euros. Aquesta reducció per a una família amb un habitatge no li solucionarà la precarietat que es viu per mor de la pandèmia. I per aquells que tenguin varis immobles tampoc és una solució als problemes actuals”, en la seva opinió.

Diuen que aquestes mesures anunciades per l’equip de govern de Felanitx, “suposarà una reducció dels ingressos a les arques municipals quantificada en 200.000 euros. Aquesta xifra representa quasi el 25% del pressupost anual en inversió de l’ajuntament de Felanitx i és el que costa arreglar un carrer llarg o pagar la meitat de la nova deixalleria municipal”.

Finalment, recorden que “la baixada de l’impost de béns immobles és una mesura estètica que s’aprova la mateixa setmana en què l’equip de govern s’ha establert les dedicacions i les dietes de 300 euros per assistir a les juntes de govern. S’ha dut a un ple extraordinari sense el consens de l’oposició en el temps ni en la forma”.

Conclouen que “d’aquesta manera el Pi es deixa arrossegar per un PP que només vol complir amb una promesa electoral que res té a veure amb la situació actual”.

“La mesura s’ha anunciat la mateixa setmana que s’han establert les dedicacions i les dietes de 300 euros per assistir a les juntes de govern”, denuncia el Bloc

ÚLTIMES NOTÍCIES

L’OPINIÓ DELS NOSTRES LECTORS

Són tendència

© 2021 defrancdigital.com