Connect with us

Comunitat

Armengol anuncia noves restriccions: Les reunions socials es rebaixen a un màxim de sis persones

Armengol anuncia noves restriccions a Balears: Les reunions socials i familiars es rebaixen a un màxim de sis persones

És necessari “continuar reduint les xifres d’incidència” de la malaltia, ha declarat la presidenta del Govern

Les reunions socials i familiars passaran a limitar-se de 10 a 6 persones a Mallorca i Eivissa, ja que és necessari “continuar reduint les xifres d’incidència” de la malaltia, tot i ser la tercera comunitat amb menys afectació. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, en el discurs que ha pronunciat durant el debat de política general, que se celebra entre avui dimarts i dimecres al Parlament de les Illes Balears.

A banda de recordar les restriccions que s’han aplicat a les Illes Balears i que han tingut bons resultats per frenar l’expansió de la malaltia durant els darrers mesos, Armengol ha assegurat que «una tercera onada no ens pot agafar amb xifres tan elevades d’afectació, per molt que les Balears apareguin entre les comunitats menys afectades per la COVID-19».

«No basta que tinguem unes xifres d’afectació de la pandèmia assumibles pel nostre sistema sanitari. Hem de tenir unes xifres d’afectació del virus encara més baixes que garanteixin la mobilitat i, amb aquesta mobilitat, la recuperació del nostre teixit econòmic i comercial», ha apuntat. En aquest sentit, a més d’instaurar mesures de prevenció, Armengol ha anunciat que tots els centres educatius disposaran d’un aparell de control de la qualitat de l’aire i d’un dispositiu de filtratge si no es pot garantir una bona ventilació natural, i que, a més, es reforçaran encara més el rastreig i les proves diagnòstiques, i es milloraran els aïllaments.

Sostre de despesa

D’altra banda, la presidenta ha anunciat que aquest dijous s’aprovarà el sostre de despesa de Balears, que ascendirà a la xifra històrica de 4.726 milions d’euros. “Aquesta dotació per a l’any que ve, un 7’8 per cent superior a l’actual. Ens permetrà, des del màxim rigor, desplegar la màxima capacitat per a combatre el virus i els seus efectes sobre tota la societat”, ha defensat Armengol, que ha contraposat aquest augment de la despesa a les retallades de la crisi de 2008: “La crisi anterior està fresca en la memòria i ens ensenya tot el que no hem de fer”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència