Connect with us

Actualitat

Més de 500 firmes demanen que es reobri la Unitat Bàsica de Salut de s’Alqueria Blanca

Més de 500 firmes demanen que es reobri la Unitat Bàsica de Salut de s'Alqueria Blanca

El centre va ser tancat amb motiu de l’estat d’alarma, i posteriorment va ser obert però amb menys hores d’atenció als ciutadans

Aquesta setmana ha entrat al registre de l’Ajuntament de Santanyí un escrit acompanyat amb de més de 500 firmes per demanar l’obertura de la Unitat Bàsica de Salut de s’Alqueria Blanca. Aquest moviment ha estat promogut per una veïnada del nucli en qüestió, Josefa Barceló, que ha volgut traslladar als representants polítics la necessitat de tenir cobertura sanitària al nucli curiablanquer.

Com moltes altres Unitats Bàsiques de Salut de Balears, la de s’Alqueria Blanca, es va tancar durant la declaració de l’estat d’alarma en els moments més durs de la pandèmia i el confinament provocat per la crisi de la Covid-19. Amb el retorn a l’anomenada nova normalitat, molts d’aquests centres sanitaris han tornat a obrir, però no amb l’horari d’abans. Això és el que està passant al nucli, que obri molt poques hores a la setmana, i segons ha explicat Josefa Barceló a la batlessa de Santanyí, Maria Pons, la població de s’Alqueria té molta gent gran que té dificultats per desplaçar-se al Centre de Salut de Santanyí i l’atenció telefònica no és prou eficaç. I per això hi ha molta gent que acaba per anar directament a l’Hospital de Manacor, amb els problemes de saturació que pot provocar. També hi ha queixes pel fet que el sistema d’atenció sanitària telefònica està produint conseqüències per als pacients, ja que els metges no els poden atendre correctament i s’estan donant casos de diagnòstics erronis.

Aquesta preocupació ha estat traslladada aquest dimarts als responsables del Centre de Salut de Santanyí en la tercera reunió de la mesa de seguiment de la crisi sanitària de Santanyí.

La gent gran de s’Alqueria té dificultats per desplaçar-se al Centre de Salut de Santanyí i l’atenció telefònica no és prou eficaç

Són tendència