Connect with us

Vist a les xarxes

El gel hidroalcohòlic prevé contagis, però també té els seus riscos

El gel hidroalcohòlic prevé contagis, però també comporta els seus riscos

Un nin de tres anys haurà de ser operat d’un trasplantament de membrana amniòtica

Un nin gallec de tres anys ha sofert greus lesions oculars després que li hagués entrat gel hidroalcohòlic en un ull, segons informen aquest dilluns diversos mitjans. El menor estava al menjador de l’escola Vicente Arias de la Maza, a Lalín (Pontevedra), quan un company li hauria llançat gel enmig d’una disputa. Fa cinc dies que està ingressat a l’Hospital Clínic de Santiago de Compostel·la i aquest dimarts l’han d’operar d’un trasplantament de membrana amniòtica.

Segons la família, el nin “té úlceres d’un centímetre” i l’estan tractant amb medicaments i gotes contra el dolor i per ajudar a regenerar el teixit ocular. Així i tot, també haurà de passar pel quiròfan.

La família ha aprofitat la situació que estan vivint per alertar dels perills del gel hidroalcohòlic entre els més petits. Entenen que “no poden estar a l’abast dels menors, sobretot de petits de tres i quatre anys, que no són conscients del perill que pot suposar”.

També recalquen que els centres educatius “haurien de saber i tenir més en compte de què estan fets els compostos i el que poden provocar.”

Són tendència