Connect with us

Actualitat

Nou allau de pasteres a Mallorca: 137 persones detingudes, 12 d’elles a Santanyí

12 embarcacions han estat localitzades en l’arxipèlag entre ahir i avui

Continua l’arribada massiva de pasteres a les Illes. Entre ahir i avui s’han interceptat una dotzena d’embarcacions d’aquest tipus amb migants a bord en aigües de les Balears. En conjunt hi anaven 137 persones.

Aquesta matinada, la Guàrdia Civil ha localitzat a 41 migrants irregulars que viatjaven en tres embarcacions quan navegaven en aigües de Cabrera i a altres 12 que havien arribat a la costa de Santanyí.

Segons ha informat la delegació del govern espanyol a Balears, sobre les 4.00 hores de la matinada, agents de la Guàrdia Civil han localitzat una embarcació al sud-est de Cabrera amb 15 persones a bord, que han estat rescatades amb una embarcació de la pròpia Guàrdia Civil i el vaixell de Salvament Marítim “Marta Mata”.

Aproximadament una hora després han estat interceptades dues pasteres a Cabrera, amb 14 i 12 migrants, que prèviament havien estat localitzades pels radars del Servei Integrat de Vigilància Exterior. L’embarcació de Salvament Marítim “Salvamar Acrux” s’ha fet càrrec del rescat d’aquestes persones juntament amb el servei marítim de la Guàrdia Civil.

Així mateix, la passada mitjanit la Guàrdia Civil va interceptar a 12 migrants que havien arribat en una pastera que va ser localitzada en el Caló des Moro, en la costa de Santanyí.

Són tendència