Connect with us

Actualitat

El pou de Ses Tapereres a Manacor estrena nova bomba d’extracció d’aigua

El pou de Ses Tapereres a Manacor estrena nova bomba d'extracció d'aigua

La mesura pretén evitar noves interrupcions en el servei i procurar un cabal més constant

La reforma de les instal·lacions dels pous que serveixen aigua a la ciutat de Manacor és la primera passa en el full de ruta per a subministrar aigua potable. Aquesta setmana, la SAM ha instal·lat una nova bomba d’aigua a 80 metres de profunditat al pou de ses Tapereres i els assajos de bombeig han finalitzat amb èxit. S’ha substituït la bomba amb l’objectiu d’evitar noves interrupcions en el servei i procurar un cabal més constant, segons ha informat el Consistori en un comunicat. Totes aquestes millores han tingut un cost aproximat de 25.000 euros. Durant les passades setmanes també s’han renovat les instal·lacions elèctriques i el sistema de telecontrol d’aquest pou.

Energies renovables

Així mateix, també s’ha pressupostat la construcció per a 2021 d’un camp de plaques fotovoltaiques als terrenys del pou, amb l’objectiu d’extreure l’aigua amb energia renovable. Per a aquesta darrera actuació, un camp de 99 kilowats de potència, la SAM ha demanat una subvenció a la darrera convocatòria de la Conselleria de Transició Energètica. S’ha d’assenyalar que la lluita contra el canvi climàtic, concretament l’estalvi d’aigua i energia, és un dels eixos que regeixen l’actuació de l’empresa. La finca de ses Tapereres té una superfície d’aproximadament 2.000 metres quadrats. Es preveu que, un cop concedida la subvenció sol·licitada, el projecte es licitarà a la primavera, a principis d’estiu s’adjudicarà i començarà a instal·lar i a finals d’estiu començarà a funcionar per autoabastir el funcionament del pou. El projecte tindrà un cost de 263.301,69 € i la subvenció és per una quantia del 60% sobre el valor de la inversió.

La gestió del cicle de l’aigua a Manacor es du a terme des de fa anys sota la guia del Pla de gestió de la demanda, un document director aprovat per l’Ajuntament amb el fi de racionalitzar i millorar el servei que es dóna. Pel cas concret de la ciutat de Manacor, l’objectiu és clar: aconseguir servir una aigua de qualitat a la població.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència