Connect with us

Actualitat

Polèmica per la primera decisió del nou pacte de Felanitx: Pujada general de sous

Catalina Soler, Jaume Monserrat i Joan Aznar, després d'haver anunciat l'acord de govern a tres bandes.

Els regidors sense dedicació exclusiva o parcial podrien arribar a cobrar fins a 18.600 euros anuals

El pròxim ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Felanitx també es presenta calent i amb molt de debat pel mig. Primera sessió plenària des de l’anunci del nou pacte de govern entre el Pi, PP i el regidor no adscrit, Joan Aznar.

La representant de Vox, Maria Vidal, ha començat a escalfar el debat municipal després d’anunciar i criticar fa unes hores en les xarxes socials que la primera mesura del PP liderat per Catalina Soler hagi estat la d’apujar-se el sou.

Les noves retribucions hauran de ser aprovades pel Ple de dilluns. Segons la informació divulgada per Vidal i segons consta en la proposta de Batlia que figura en l’ordre del dia, el mateix batle veurà incrementat la seva retribució respecte a l’any 2019 en gairebé mil euros fins a arribar als 49.003 euros anuals.

També augmenten les retribucions dels regidors. Un tinent de batlia arribarà a percebre 38.191 euros anuals. Els regidors de l’equip de govern que no tinguin dedicació exclusiva o parcial cobraran 350 euros per la seva assistència en les sessions plenàries. La mitja suma una mica més de 4.000 euros a l’any. Les retribucions s’amplien amb 300 euros per cada assistència a les juntes de govern.

Els regidors sense dedicació exclusiva o parcial podrien percebre fins a 18.600 euros, la qual cosa pràcticament iguala el sou d’un regidor amb el 50 per cent de dedicació i que és de 19.095 euros. Maria Vidal ha qualificat de “vergonyosa” la mesura.

Són tendència