Connect with us

Comunitat

Balears suspèn en la lluita contra la pandèmia

No baixeu la guàrdia: El virus segueix pul·lulant

Segons un informe elaborat per la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP)

Només Extremadura, Múrcia, Astúries i la Comunitat València superen el tall amb un aprovat per la seva actuació per a fer front a la pandèmia del coronavirus fins que va començar la nova normalitat, segons un informe elaborat per la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP).

L’informe de la FADSP, fet públic aquest divendres, s’ha elaborat a través de les respostes d’experts, professionals sanitaris de tots els territoris de l’Estat als quals se’ls va remetre un qüestionari.

Segons els resultats, la mitjana de la puntuació a les administracions sanitàries és de 3,92, d’un rang d’1 a 7, i és Madrid la que menys punts obté, en comparació amb Extremadura, que és la que surt millor parada.

Les causes que, segons la FADSP, van provocar una pitjor o millor situació comparativa entre territoris depenen d’un conjunt de factors: la densitat de la població i la seva mobilitat, el percentatge de treballadors sanitaris infectats, però també “van influir” factors com tenir una població menys envellida i més dispersa o climatològics.

En aquest punt la FADS sosté que els territoris menys afectades tenien un clima mes calorós.

Quant a Balears, va influir la facilitat d’aïllament que suposa la condició insular, així com el tancament de ports i aeroports i el que la irrupció de la pandèmia es produís en un moment de temporada baixa turística.

L’informe recalca com a aspectes negatius la tardança a actuar i la falta de reforç de l’atenció primària, demores en els resultats, absència i insuficiència de sistemes de rastreig i l'”abandó” de les residències des del punt de vista sanitari.

Són tendència