Connect with us

Actualitat

Demanen que el cavallista de Manacor sigui “totalment inhabilitat”

Denuncien que un cavallista de Manacor va donar de beure alcohol a un cavall de trot

Progrés en Verd exigeix que li sigui prohibit poder tenir animals, l’accés a qualsevol hipòdrom i una sanció econòmica exemplar

El partit animalista Progrés en Verd ha emès un comunicat aquest divendres davant el cas de maltractament animal succeït fa uns dies a Manacor, “on un cavallista obligava a l’egua guanyadora d’una carrera celebrada a l’Hipòdrom de Manacor, amb motiu de l’últim Gran Premi celebrat el passat cap de setmana, a beure una ampolla de cava, a més de banyar-li el cap i els ulls”.

La formació en qüestió recorda en la seva nota que el mateix autor dels fets esmentats “temps enrere ja va ser condemnat durament a França per un cas de dopatge amb els animals”.

Progrés en Verd exigeix a les autoritats que “sigui inhabilitat a l’hora de poder tenir qualsevol animal a càrrec seu, prohibir-li l’accés a qualsevol hipòdrom d’arreu de l’Estat, a més d’una sanció econòmica exemplar”.

En paraules de Guillermo Amengual, president de Progrés en Verd, “aquest malvat hauria de ser condemnat de per vida, ja que té un llarg expedient de casos de maltractament animal. Esperem que l’Ajuntament de Manacor i la Federació Balear de Trot s’encarreguin de fer justícia”.

“Esperem que l’Ajuntament de Manacor i la Federació Balear de Trot s’encarreguin de fer justícia”, segons Amengual

Finalment, recorda que “a Mallorca no podem oblidar l’assassinat del cavall Sorky a l’Hipòdrom de Manacor per perdre una carrera. Aquesta és la trista realitat dels cavalls, que són explotats per a córrer i després malvenuts per a seguir explotats en les galeres turístiques”, declara Amengual.

Els fets estan sent investigats, segons va informar a última hora d’aquest dijous l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), conjuntament amb la Federació Balear de Trot. Una vegada s’hagi pogut reunir tota la informació respecte als fets denunciats, l’assumpte serà posat en coneixement del SEPRONA.

Són tendència