Connect with us

Actualitat

Els fets de maltractament animal denunciats amb l’egua de Manacor són investigats

Els fets de maltractament animal denunciats amb l'egua de Manacor són investigats

Els serveis tècnics veterinaris de l’IEHM i la Federació Balear de Trot volen esclarir els fets que seran posats en coneixement del SEPRONA

Nova polèmica per un cas de maltractament animal a Manacor. Aquesta vegada la situació afecta de ple a l’últim Gran Premi de Trot celebrat el passat cap de setmana a Manacor, malgrat que l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM) intenti esquivar responsabilitats assenyalant que els fets denunciats “van succeir als afores de les instal·lacions de l’Hipòdrom de Manacor i més concretament en un recinte de propietat privada”, diuen.

Mitjançant un comunicat de premsa, l’IEHM ha sortit al pas de la polèmica creada assenyalant que la Federació Balear de Trot “té constància dels fets denunciats i ha obert les diligències oportunes amb la finalitat d’aclarir els fets”. Segons la mateixa nota, “els serveis tècnics veterinaris de l’IEHM estan col·laborant estretament amb la Federació Balear de Trot amb la finalitat d’aclarir l’assumpte”. Els dos organismes condemnen públicament “aquesta actitud irresponsable, que res té a veure amb el benestar animal amb el qual estem del tot compromesos”.

Els fets s’han conegut aquest dijous després que l’Associació Animalista de les Illes Balears (ASSAIB) expressés públicament la seva indignació i es referís a unes imatges que han circulat aquest dies per les xarxes “on es veu clarament com Miquel Mestre Suñer força a l’egua Helen Llinaritx a beure una botella de cava mentre la resta de presents li riuen el fet”.

La notícia ha tingut una important repercussió en distintes xarxes socials de Manacor. El mateix batle, Miquel Oliver, poc després que es conegués la notícia també ha condemnat els fets qualificant-los de “vergonya” i demanant la intervenció de la Justícia.

Són tendència