Connect with us

Actualitat

Sa Coma comptarà amb el projecte fotovoltaic d’autoconsum privat en el sector hoteler més gran de l’Estat

Sa Coma comptarà amb el projecte fotovoltaic d'autoconsum privat en el sector hoteler més gran de l'Estat

Tindrà una potència de 2,8 MWp i una producció de 4.978.478 kWh/any

El projecte estarà ubicat en el nucli de sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, i tindrà una potència de 2,8 MWp i una producció de 4.978.478 kWh/any.

La planta, que durà a terme Endesa, estarà composta per 8.100 mòduls fotovoltaics instal·lats en una superfície de 38.000 m2 que s’ubicaran en una zona adjacent a la urbanització on es troben cinc hotels de Protur Hotels. Aquest projecte compta amb una subvenció dels fons Feder, dins de la convocatòria Solbal, gestionada per l’IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia).

Aquesta instal·lació suposa una passa per a l’empresa per tal d’arribar al 100 % de la seva planta hotelera amb energies renovables. De fet, els seus hotels ja compten amb altres fonts renovables com la geotèrmica, la biomassa o la solar tèrmica.

S’ha de destacar que el 70 % de l’energia produïda es destinarà a l’autoconsum dels cinc hotels, cosa que suposarà una reducció del 44 % en el consum de la xarxa actual i un estalvi anual de 250.000 euros per al grup hoteler. El 30 % restant de l’energia produïda es bolcarà a la xarxa de distribució.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, acompanyat del responsable d’eficiència energètica de la cadena Protur Hotels, Joan Riera, i del director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, han visitat aquest dijous les instal·lacions.

Són tendència