Connect with us

Societat

El nou decret de bingos de Balears limitarà les llicències d’obertura

El nou decret de bingos de Balears limitarà les llicències d'obertura

Preveu l’ampliació de les zones de protecció per a menors d’edat i la prohibició de qualsevol tipus de publicitat sobre aquesta modalitat de joc

La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius ha fet públic el projecte del nou decret que regularà el joc dels bingos a Balears. Entre les principals modificacions que s’inclouen en aquest decret, destaca la limitació d’atorgar noves llicències per desenvolupar aquesta activitat, l’ampliació de les zones de protecció per a menors d’edat, i la prohibició de qualsevol tipus de publicitat sobre aquesta modalitat de joc.

Un dels objectius bàsics d’aquesta norma que s’ha elaborat des de la Direcció General de Comerç és protegir els col·lectius més vulnerables a través de mecanismes que garanteixin la imprescindible protecció dels menors d’edat i de les persones que hagin sol·licitat voluntàriament la no participació en el joc.

En aquest sentit, s’ampliarà el radi de distància entre bingos i centres escolars a 500 metres a tots els municipis de les illes, i no només a ciutats, tal com es contempla en l’actualitat. A més, d’acord amb les previsions de la Llei 8/2014, s’establirà també aquesta limitació de distància per les zones de lleure infantil i centres permanents d’atenció a les persones menors d’edat.

El nou decret també restringeix qualsevol tipus de publicitat, promoció, patrocini i qualsevol forma de comunicació comercial, inclosa aquella que es realitzi telemàticament a través de les xarxes de comunicació social, referides a les activitats de joc del bingo i dels establiments on es practiquen. Alhora es prohibeix la publicitat i la promoció del joc en l’exterior dels establiments de les sales de bingo, així com la publicitat estàtica en la via pública o mitjans de transport, en l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

La nova regulació també inclou modificacions en les autoritzacions puntuals de partides de bingo als establiments d’hostaleria en ocasió de festes patronals i de Nadal, així com a les associacions de la tercera edat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència