Connect with us

Actualitat

Comença la segona campanya d’excavacions a la fossa de Porreres

Comença la segona campanya d'excavacions a la fossa de Porreres

Els arqueòlegs d’ATICS han començat a excavar manualment la zona enjardinada de la banda esquerra del cementeri, on es realitzaran 5 sondejos

Els arqueòlegs d’ATICS han començat avui a excavar en profunditat els primers sondejos que està previst realitzar en aquesta segona campanya d’excavacions al cementeri de Porreres amb l’objectiu de corroborar informacions sobre possibles enterraments de víctimes de la repressió franquista.

La intervenció s’emmarca dins el segon Pla de Fosses que impulsa el Govern de les Illes Balears, i se centra en un espai que correspon a la primera zona enjardinada ubicada a l’entrada del cementeri de Porreres, a la banda esquerra.

En total es realitzaran 5 sondejos al voltant d’aquest indret, en el centre del qual hi ha un conjunt d’estructures funeràries monumentals. Els sondejos es realitzaran a una profunditat mínima d’uns 80 cm, cota a partir de la qual varen aparèixer les restes localitzades a la intervenció de l’any 2016.

Tal com recull el Pla d’actuació aprovat per la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Illes Balears, l’elevat nombre de persones assassinades a Porreres fa pensar que és probable que s’utilitzàs més d’una zona dintre del cementiri per excavar fosses on enterrar la gran quantitat de víctimes assassinades des del 1936 fins pràcticament l’any 1938 -segons diverses investigacions, el nombre total de víctimes a Porreres superaria el centenar.

Segons diverses investigacions, el nombre total de víctimes a Porreres superaria el centenar

A aquesta hipòtesi se suma el fet que, a través de l’associació Memòria de Mallorca, es coneixen testimonis orals que assenyalen aquesta zona enjardinada com a lloc d’enterrament d’algunes de les víctimes assassinades.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com