Connect with us

Actualitat

Santanyí destinarà quasi un milió i mig d’euros en ajudes a autònoms, petites i mitjanes empreses

Santanyí destinarà quasi un milió i mig d’euros en ajudes per a autònoms, petites i mitjanes empreses

El govern municipal també està estudiant una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles de cara al 2021

L’Ajuntament de Santanyí des de fa setmanes ve estudiant l’aplicació d’un paquet de mesures encaminades a ajudar al teixit empresarial i productiu del municipi arran de les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària.

La primera de les mesures que es pretén impulsar des del Consistori consisteix en una línia d’ajudes extraordinàries per a autònoms, petites i mitjanes empreses i d’altres professionals subjectes al règim de mutualitat, així com persones amb ingressos derivats del lloguer de curta estada o lloguer turístic. Aquests negocis no han pogut complir amb les expectatives previstes per a l’any 2020, i es troben en un moment de falta de liquiditat que afecta la situació econòmica de tot el terme a curt i llarg termini, segons ha informat el mateix Ajuntament en un comunicat.

Per aquest motiu l’equip de govern de Santanyí, encapçalat per la batlessa, Maria Pons, destinarà 1,1 milions d’euros a aquesta nova línia d’ajuda. Segons ha explicat la primera edil, “la prioritat absoluta d’aquest ajuntament és protegir, preservar i recolzar el teixit productiu del terme municipal de Santanyí. Aquest és l’objectiu d’aquesta nova subvenció que persegueix compensar, en la mesura que sigui possible, els danys provocats per la pandèmia en peces fonamentals de la nostra economia. Els autònoms, els negocis i els treballadors per compte propi vinculats d’una manera o altra al sector turístic, no tenen liquiditat. Són el motor del nostre municipi, i si no els ajudam des de les institucions públiques no es tornaran a posar en marxa”.

A hores d’ara, s’està preparant un document marc per aprovar en els pròxims dies que reflecteixi quins són els requisits per poder rebre aquesta ajuda, així com les obligacions dels beneficiaris. Des de l’Ajuntament es vol garantir que com a mínim els qui rebin aquestes ajudes, garanteixin la seva activitat com a mínim durant l’any 2021. Així les quanties podrien ser d’entre 2.000 i 10.000 euros en funció del nombre de treballadors vinculats a cada negoci.

“Durant l’any 2020 ens ha estat impossible modificar impostos com la contribució o la taxa de recollida de fems. La llei no ens ho permetia”, segons la batlessa, Maria Pons

Per la seva part, el govern municipal també està estudiant la possibilitat d’aplicar una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles pel que respecta a l’exercici del 2012. Si la mesura finalment és aprovada, tots els propietaris del municipi veurien reduïda la pressió fiscal, i disposarien de més flexibilitat econòmica. En aquest sentit, la mateixa batlessa ha explicat que “durant l’any 2020 ens ha estat impossible modificar impostos com la contribució o la taxa de recollida de fems. La llei no ens ho permetia. La situació provocada per la pandèmia és tan extraordinària que no teníem pràcticament cap marge per ajustar durant l’exercici actual. Ara ja tenim clar com ho podem fer per l’any que ve amb l’IBI, i seguim fent feina per continuar alleugerant la pressió fiscal dels santanyiners i santanyineres”.

La reducció de la contribució suposarà que l’Ajuntament de Santanyí deixarà de recaptar bastants de doblers, cosa que obligarà a ajustar encara més els pressupostos del pròxim exercici. En qualsevol cas, el fet que el consistori no els recapti, farà que els doblers quedin en mans de les famílies que no els hauran de pagar en forma de taxa l’any 2021.

Cal recordar que el ple de l’Ajuntament de Santanyí ja va destinar 420.000 al Departament de Serveis Socials a l’inici de la crisi provocada per la Covid-19.

Són tendència