Connect with us
L'Hospital de Manacor celebra el I curs d'atenció a les anomenades 'segones víctimes' L'Hospital de Manacor celebra el I curs d'atenció a les anomenades 'segones víctimes'

Actualitat

L’Hospital de Manacor celebra el I curs d’atenció a les anomenades ‘segones víctimes’

Forma part de l’objectiu estratègic d’augmentar el nivell de seguretat en el centre

Els participants s’han convertit en ambaixadors de l’atenció a segones víctimes reactivament i proactivament Aquest projecte va néixer en 2019, integrat en l’objectiu estratègic d’augmentar el nivell de seguretat de l’Hospital

L’atenció a les segones víctimes forma part del projecte que va néixer en el mes de febrer de 2019, amb l’objectiu estratègic d’augmentar la seguretat a l’Hospital de Manacor. Quan es parla de seguretat del pacient, i en concret d’incidents relacionats amb la Seguretat del pacient , la principal i primera víctima és el propi pacient. Però existeix un altre tipus de víctima. La segona víctima és el propi professional implicat en l’incident.

Aquest mes s’ha impartit el I Curs d’Atenció a les Segones Víctimes, en el qual hi han participat quinze treballadors, entre personal sanitari i no sanitari amb les nocions bàsiques del que suposa diferenciar les segones víctimes quan es produeix un incident o esdeveniment advers dins de l’hospital.

La responsable d’Atenció a Segones Víctimes de l’Hospital de Manacor, Susana Barona, que ha fet aquest primer curs, ha destacat que la finalitat és que els participants es converteixin en ambaixadors de la seguretat del pacient i donin atenció segones víctimes reactivament i proactivament.

Un ambaixador és aquell agent que ajuda a desenvolupar les relacions dins del sistema sanitari essent conscient de com n’és de complex. Les seves funcions són les següents: protegir els interessos comuns, fomentar les relacions amistoses, millorant la comunicació verbal i no verbal, i també representar la cultura de seguretat honesta de l’Hospital i tenir una actitud de crítica constructiva i d’ajuda quan es precisi.

Hi han participat quinze treballadors, entre personal sanitari i no sanitari amb les nocions bàsiques del que suposa diferenciar les segones víctimes quan es produeix un incident o esdeveniment advers dins de l’hospital

S’ha d’assenyalar que la decisió de fer aquest curs va ser valorada positivament per la Comissió de Seguretat del Pacient. El personal que ha participat en aquest primer curs ha demostrat estar motivat per descobrir en què consisteix l’atenció a segones víctimes i ha apreciat la necessitat de seguir difonent aquest projecte, que està integrat en l’objectiu estratègic d’augmentar el nivell de cultura de seguretat a l’Hospital de Manacor. El curs ha estat liderat per la directora gerent, Catalina Vadell, qui el va inaugurar explicant la necessitat de l’atenció a segones víctimes des de la seva perspectiva personal i professional.

Són tendència