Connect with us

Comunitat

Denuncien que Atenció Primària “està saturada”

Denuncien que Atenció Primària "està saturada"

Representants sindicals del sector sanitari s’han concentrat davant de diversos centres de Salut de Balears per mostrar el suport al servei i exposar que moltes necessitats s’han agreujat amb la pandèmia

Representants sindicals del sector sanitari s’han concentrat davant de diversos centres de Salut de Balears per mostrar suport al servei d’Atenció Primària.

Denuncien que la Covid-19 ha agreujat les mancances que ja arrossegava aquest servei sanitari i que ara mateix es viu una situació de “col.lapse total”.

Els representants sindicals han explicat que “la Covid-19 és un problema de salut comunitària, i quan no s’afronta adequadament en Atenció Primària, produeix un col·lapse en les urgències dels hospitals i en les UVIs perquè a les persones no els queda més remei que acudir a la porta d’urgències dels hospitals”, segons ha la delegada sindical d’UGT-Salut, Aurora López

López ha recordat que “els professionals sanitaris, són la pedra angular del SNS perquè sense ells no funcionen els respiradors, ni es manegen els diferents dispositius tecnològics, ni es poden rastrejar els brots de la Covid-19, ni es pot atendre les persones amb altres malalties no Covid-19”, al temps que reconeixia que la segona onada del virus “ens ha agafat molt cansats”. Recorda que “els mateixos professionals sanitaris tornen a estar en primera línia afrontant l’augment de pressió assistencial, l’estressant situació de treball, el risc d’emmalaltir, tant ells com els seus familiars perquè fins i tot utilitzant mitjans de protecció no hi ha risc 0, i les seqüeles de la Covid-19 poden ser molt importants”. Per això els representants sindicals continuem reivindicant la consideració de malaltia professional.

En la majoria del centres d’Atenció Primària hi manquen tant línies telefòniques com persones per atendre-les

“Davant la situació que estem vivint les autoritats sanitàries han d’assumir el compromís de dur a terme Plans de RH amb una vocació d’atendre adequadament les necessitats de la població en l’àmbit de la salut. Cal retirar els límits de les taxes de reposició, dotar a les plantilles amb un el nombre de professionals adequat, posar fi a la temporalitat en l’SNS, i això només es pot fer augmentant la inversió en sanitat. No pot haver-hi atenció de qualitat sense qualitat en el treball”, argumenten els sindicats.

També han denunciat que en la majoria del centres d’Atenció Primària hi manquen tant línies telefòniques com persones per atendre-les.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència