Connect with us

Artà

Artà planteja al Govern la compra de la finca d’Es Canons

El batle, Manuel Galán, s’ha reunit aquest divendres amb la Presidenta del Govern, Francina Armengol

El batle d’Artà, Manuel Galán, s’ha reunit aquest divendres amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar. En el transcurs de la reunió s’han tractat distints aspectes relacionats amb l’actualitat municipal.

Una de les peticions més importants que ha fet el batle a la presidenta, fa referència a la finca d’Es Canons. La propietat de la finca en qüestió la va posar a la venda fa alguns anys per 22 milions d’euros. Té un gran valor paisatgístic i la converteixen en un gran patrimoni natural. La finca des de l’any 2000 és una Àrea Natural d’Especial Interès protegida per llei. La finca té una extensió de gairebé 1.763.388 metres quadrats. En ella es compta amb unes cases velles que poden ser remodelades i a més estan les cases de Betlem, una instal·lació que els artanencs han gaudit durant molts anys, ja que la propietat ha cedit l’ús de manera gratuïta. Avui en dia, l’Ajuntament d’Artà pot disposar d’aquests habitatges per fer acampades o altres equipaments educatius.

L’ Ajuntament en un ple realitzat en el mes d’octubre del 2011 va aprovar instar al govern de l’Estat a la compra d’aquesta finca també perquè podria ser l’accés natural al Parc de Llevant des del litoral marítim. La petició no va obtenir resposta. Aquesta mateixa petició s’ha traslladat ara al Govern de les Illes.

 

Són tendència