Connect with us

Actualitat

Els afectats per la torrentada diu que només s’ha actuat a 22 punts negres dels 44 existents

A Sant Llorenç s'han recollit 200 litres/m2

19 estan sense executar i 3 en tràmit

L’Associació d’Afectats per la Torrentada a Sant Llorenç denuncia que l’ajuntament només ha actuat a 22 punts negres dels 44 de competència municipal, marcats a un estudi de la UIB com a inundables. La resta, 19 estan sense executar, i altres 3 en tràmit. Així ho ha explicat aquest divendres la vicepresidenta de l’associació, Bàrbara Servera, en declaracions a IB3 Ràdio, qui ha criticat que les intervencions que ha fet el consistori, la majoria en sol rústic a camins, pals a vorera de la carretera o a guals permanents, són residuals i que cap d’elles, diu, “preveu una torrentada com la del 2018 que seguiria provocant caos i destrucció”.

Per la seva part, l’hidrogeòleg i excap de servei de la Direcció general de Recursos Hídrics, Alfredo Barón, també en declaracions a IB3 Ràdio, ha explicat que s’han realitzat molt poques actuacions per reduir el risc d’inundació en els punts negres del Llevant de Mallorca i que les executades no preveuen els danys si es torna a repetir una situació excepcional com la de fa dos anys. Barón ha arribat a dir que “si jo fos habitant de Sant Llorenç no estaria tranquil”.

“Si jo fos habitant de Sant Llorenç no estaria tranquil”, segons ha declarat l’hidrogeòleg i excap de servei de la Direcció general de Recursos Hídrics, Alfredo Barón

Són tendència