Connect with us

Actualitat

Sant Llorenç vol nomenar a Rafel Nadal fill adoptiu del municipi

El Consistori ha celebrat aquest divendres un ple extraordinari, coincidint amb el segon aniversari de la torrentada del 9 d’octubre de 2018

Avui es compleixen dos anys dels fatídics fets que van tenir lloc a molts d’indrets del Llevant, especialment a Sant Llorenç, a conseqüència de la torrentada que es va produir a última hora del capvespre del 9 d’octubre de 2018 i que va causar 13 víctimes mortals i nombroses pèrdues materials.

Coincidint amb el segon aniversari dels tràgics fets ocorreguts, el Consistori de Sant Llorenç ha celebrat aquest divendres un ple extraordinari per tal d’iniciar l’expedient municipal que permeti el nomenament del tenista Rafel Nadal com a fill adoptiu del municipi per la seva implicació en la torrentada.

Des de l’Ajuntament de Sant Llorenç destaquen el suport que van rebre del tenista que va ajudar als veïnats, també per la seva contribució econòmica que va servir per a sufragar els danys ocasionats així com la creació d’esdeveniments solidaris com una carrera.

Mitjançant un comunicat l’Ajuntament també ha destacat l'”immens afecte i humilitat” de l’esportista cap al municipi de Sant Llorenç i per això el declararan fill adoptiu.

A més el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i el seu equip de govern han proposat nomenar un carrer amb el seu nom.

COMUNICAT INSTITUCIONAL DE L’AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ 

Aquest divendres es compleixen dos anys de la torrentada del 9 d’octubre, un fet tràgic que regirà el dia a dia de tots els veïns del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Mallorca va patir la pitjor catàstrofe de l’història contemporània. Tota la comarca fou declarada zona catastròfica, on es declararen 3 dies de dol arreu de tota l’illa. Les conseqüències foren especialment devastadores al nostre municipi on els danys materials es catalogaren d’incalculables.

Ens complau expressar el nostre reconeixement a tots els i els professionals dels equips d’emergència que van passar els dies més tràgics treballant a contra-rellotge per a la recerca dels supervivents, acompanyats dels amics i familiars de les víctimes mortals i l’assistència a tots els afectats per aquells dies tan complicats. Però també gràcies a l’esperit de milers de voluntaris, un dels moments més esperançadors de la societat mallorquina, units en un malson on persones i entitats de les illes s’afanyaren en la reacció perquè els veïns del Llevant es tornessin a aixecar.

Emmarcam l’orgull del sentiment de totes aquelles mostres de solidaritat i iniciatives altruistes que es manifestaren per tal de minvar els efectes de la torrentada i per a intentar millorar l’ànim de tots els veïns que, més enllà de les pèrdues materials, van haver de lamentar la tragèdia d’una pèrdua personal. El nostre més sentit record a les tretze víctimes mortals que ens deixaren aquells fatídics dies i mostrar, un cop més, el suport a totes les famílies.

És en els moments més difícils quan es demostra la cohesió d’un poble i Mallorca ho va acreditar demostrant una empatia i una responsabilitat pròpia d’una escola de civisme, demostrant que les nostres illes tenen en la seva gent la millor garantia de futur. En cap situació hi haurà paraules suficients per agrair el compromís social demostrat.

Durant aquests anys s’han dut a terme les obres de recuperació i restauració de 14 projectes que ja han finalitzat, s’han adquirit parcel·les urbanes per un total de 21.529,24 m2, repartits en un total de 20 parcel·les sensibles a inundació amb un import total de 2.952.616,25€. Dels 42 punts conflictius de medi rural competència municipal s’han executat 23 i s’està pendent de la resposta d’actuació, per part del Consell Insular, per tal d’executar els quatre projectes bàsics d’actuació en els diferents ponts ubicats en la zona urbana del municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

En la mateixa línia es treballa en la modificació de les normes subsidiàries municipals (NNSS No30), on s’estableix una nova remodelació territorial de l’estructura del poble evitant la urbanització d’aquelles zones més sensibles a inundació, on s’ha invertit una important quantitat econòmica, fet que entenem que serà de llarga durada, ja que estam parlant d’una tasca que afecta la sensibilitat de moltes famílies.

Davant la impossibilitat de poder agrair personalment, en nom dels afectats, a tots els qui varen col·laborar, mitjançant aquest comunicat, volem fer extensiu aquest agraïment a totes i a tots els voluntaris, els professionals de totes les institucions i a tots aquells que de forma anònima varen contribuir a donar una llum d’esperança a tot un poble que en aquells moments era el que més necessitava.

Per altra banda, perquè entenem i compartim el seu sofriment, volem enviar l’afecte més sentit i la solidaritat de tot el municipi de Sant Llorenç amb els pobles de la Península que darrerament també han patit els mals de les riuades.

Divendres, 9 d’octubre de 2020.

Són tendència