Connect with us

Comunitat

Els sindicats volen que la reducció de jornada en la concertada s’iniciï en el proper curs

El professorat de Secundària de la xarxa concertada actualment gaudeix d’una jornada de 24 hores de classe setmanals (més complementàries)

Els sindicats FEUSO, STEI, FSIE, FETE-UGT i CCOO han registrat aquest divendres una proposta consensuada de calendari de reducció de jornada a l’escola concertada i han demanat a la Conselleria d’Educació que aquesta reducció s’iniciï el proper curs 2017/18.

Segons ha explicat en un comunicat FSIE, la proposta implica respectar l’Acord signat en 2016 i també reclama a l’administració un compromís per fer possible que els majors de 55 anys de la concertada tinguin una reducció de jornada lectiva igual als docents de la xarxa pública.

El professorat de Secundària de la xarxa concertada actualment gaudeix d’una jornada de 24 hores de classe setmanals (més complementàries), mentre que el de la Pública està en 19 hores i té acordada una reducció a 18 per al proper curs.

En l’última Mesa de Concertada, la Conselleria va avançar dues propostes de negociació, ambdues amb calendaris que donaven inici a la reducció escalonada d’una hora en el curs 2018/19. Com contraproposta, els sindicats han demanat que s’avanci el calendari d’aplicació al proper curs 2017/18 i que es culmini en tres anys.

Són tendència