Connect with us

Comunitat

Un excés de treball de la tripulació hauria estat la causa de l’accident del vaixell de Baleària a Eivissa

Un excés de treball de la tripulació hauria estat la causa de l'accident del vaixell de Baleària accidentat a Eivissa

L’Eco Lux de la companyia naviliera va quedar encallat ahir vespre després de xocar contra unes roques

El sindicat CCOO ha denunciat aquest dimecres que l'”excés” de la jornada de treball al qual es veuen sotmesos els tripulants de la naviliera Baleària”està darrere del nou accident d’un vaixell” de la companyia, ocorregut ahir a la nit entre Eivissa i Formentera.

En un comunicat, el sindicat s’ha referit així al ferri “Eco Lux”, que a quedar encallat després de xocar contra unes roques en l’illot de Castaví, en la ruta entre Eivissa i Formentera, motivant el rescat de 17 persones, 12 d’ells passatgers i 5 tripulants.

“No es tracta d’un error humà”, ha indicat CCOO que afegeix que “desgraciadament no és la primera vegada” que aquest tipus de successos es produeixen en línies marítimes de transport de passatgers. Segons li consta al sindicat, la naviliera Baleària tripula els vaixells mitjançant una subcontracta, sense cap tipus de representació legal dels treballadors i de conveni col·lectiu propi.

La naviliera va inspeccionar ahir el vaixell amb l’ajuda dels bussos i assegura que no s’ha produït cap abocament d’hidrocarburs en la zona on va tenir lloc l’accident.

Són tendència