Connect with us

Actualitat

L’alberg de Manacor, saturat

L'alberg de Manacor, saturat

Només una persona extracomunitària ha pogut ingressar en el centre durant el mes de setembre; 29 persones romanen en llista d’espera

La situació de saturació es manté avui en dia en l’alberg de Manacor, tal com ha vingut succeint en aquests últims mesos, segons ha reconegut la Fundació Trobada aquest dimecres en les xarxes socials. Segons la mateixa entitat encarregada de gestionar el centre, “només una persona estrangera extracomunitària ha pogut ingressar el mes de setembre passat”. 29 persones figuren en llista d’espera des de fa mesos, segons les dades corresponents al passat 30 de setembre.

Segons la Fundació Trobada, “la situació creada per la pandèmia, la manca de llocs de feina i en general la crisi econòmica conseqüent ha provocat noves situacions de risc d’exclusió social, que les darreres setmanes s’ha incrementat extraordinàriament la llista d’espera per ingressar a l’Alberg. Sols una plaça va quedar buida i va ser ocupada el mateix dia per un nou intern”.

La majoria dels usuaris del centre són persones que es troben en situació irregular i es troben a l’espera de què es complesquin els tres anys d’estada per a poder sol·licitar el corresponent el permís de residència. Des de la Fundació Trobada es destaca que aquesta situació “els converteix en usuaris de llarga estada de forma irreversible i sense cap altre alternativa d’habitatge habitual”.

Segons les dades fetes públiques per part del centre, “el total mensual de pernoctes ha estat de 715 amb una mitjana de 24 persones diàries i 750 racions totals mensuals de berenar, dinar i sopar”.

Les darreres setmanes s’ha incrementat extraordinàriament la llista d’espera per ingressar a l’Alberg

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència