Connect with us

Actualitat

UGT denuncia la falta de policies locals i demana als ajuntaments que convoquin les places necessàries

UGT denuncia la falta de policies locals i demana als ajuntaments que convoquin les places necessàries

El sindicat ha denunciat que els municipis acumulen un dèficit de 200 efectius

El sindicat de Policia d’UGT ha denunciat aquest dimarts que cada any s’acumula un dèficit de 200 efectius de policies locals en els municipis de Balears i ha reclamat als Ajuntaments que convoquin les places que es necessiten per a poder iniciar el procés de proves selectives.

Les jubilacions i les decisions personals d’optar a millors condicions laborals dels agents han portat al fet que almenys tres municipis en aquests moments no compten amb cap efectiu de la Policia Local, que hi hagi torns amb una sola persona o s’hagi suprimit el torn de nit.

El secretari del Sindicat de Policia Local d’UGT, Juan Baya, i el responsable d’Administració Local, Guiem Coll, han insistit que la solució a la manca de policies locals no passa per promoure la figura del policia interí, ja que la llei marca que han de ser funcionaris de carrera.

Baya i Coll han defensat la urgència de convocar les ofertes públiques d’ocupació, tenint en compte la població real i flotant dels pobles, perquè es puguin dotar les places com més aviat millor perquè els processos són lents.

L’escassetat d’agents de base s’estén als comandaments, categories que es cobreixen mitjançant l’abús de la comissió de serveis.

Una altra de les mesures que reclama el Sindicat de Policia d’UGT per a atallar la manca de serveis és l’establiment de convenis de col·laboració entre municipis pròxims per a poder, per exemple, cobrir els torns de nit amb més d’un agent.​

Almenys tres municipis de Mallorca en aquests moments no compten amb cap efectiu de la Policia Local, segons el sindicat

Publicitat

ÚLTIMES NOTÍCIES

Publicitat

PUBLICITAT

Són tendència